Zaventem, Jan 10, 2011 – Xerox meldde vandaag de benoeming van Ingrid Gonnissen tot Country General Manager Xerox België-Luxemburg. Zij volgt Jo van Onsem op, die deze functie sinds 1 januari 2010 bekleedde. Jo van Onsem wordt tegelijk ook bevrijd van de algemene leiding van Xerox Nederland die hij sinds 30 juni 2007 uitoefende. Hij zal zich voortaan dus voluit kunnen concentreren op zijn nieuwe verantwoordelijkheden die cruciaal zijn voor de verdere ontwikkeling van Xerox. Jo van Onsem werd namelijk aangezocht om als Entity General Manager de leiding te nemen van de bedrijfsactiviteiten in heel Duitsland. Net als India en Brazilië behoort Duitsland tot de landen met een groot groeipotentieel. Gezien deze nieuwe functie treedt Jo van Onsem ook toe tot het Xerox Europe Senior Leadership Team. Hij rapporteert daarbij aan Jacques Guers, Chairman van Xerox Europe. De twee benoemingen zijn effectief per 1 januari 2011.

Ingrid Gonnissen haalde op 16 juli 2010 nog het bedrijfsnieuws toen ze in haar hoedanigheid van Directeur Customer Service Operations toetrad tot het Directiecomité van Xerox. Haar twee snel op elkaar volgende benoemingen op functies met een hoge verantwoordelijkheidsgraad getuigen overigens ook van het gezonde diversiteits- en gelijkekansenbeleid van de onderneming.

Ingrid startte haar loopbaan in het onderwijs en benutte haar talenten daarna achtereenvolgens in de reclamesector en in een headhunterskantoor. In 1990 ging ze aan de slag bij Xerox België-Luxemburg waar ze de voorbije twintig jaar diverse eersterangsfuncties bekleedde in de verkoop en de klantendienst.

Ingrid Gonnissen en Jo van Onsem zullen hun verworvenheden en competenties optimaal benutten om hun managermissies te vervullen en de klanten te helpen hun ecologische voetafdruk te beperken en tegelijk hun rendement en productiviteit te verhogen dankzij de diensten en oplossingen van Xerox.

– XXX –

Over Xerox Europe
Xerox Europe, dat belast is met de Europese activiteiten van Xerox Corporation, commercialiseert een compleet gamma van producten, oplossingen en diensten van Xerox met de bijhorende supplies en software. Zijn aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantooromgevingen van allerlei omvang, de markt voor productieprinten en de grafische sector, alsook diensten zoals advies, systeemontwerp en -beheer en documentuitbesteding. Via ACS, een Xerox Company, die door Xerox in februari 2010 werd overgenomen, biedt Xerox ook uitgebreide diensten aan op het vlak van bedrijfsproces- en IT-outsourcing, met inbegrip van gegevensverwerking, beheer van personeelsvoordelen, financiële ondersteuning en klantenrelatiebeheer voor commerciële en overheidsorganisaties over de hele wereld. De 133.000 medewerkers van Xerox bedienen klanten in meer dan 160 landen.

Xerox Europe bezit ook logistieke en productie-eenheden in Ierland, Groot-Brittannië en Nederland, naast een research- en ontwikkelingscentrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble.

Bezoek de site www.xerox.com voor bijkomende informatie.

Opmerking: open commentaren, industrieperspectieven en kijk op events vindt u op: http://twitter.com/xeroxcorp, http://twitter.com/xeroxoffice, http://twitter.com/xeroxproduction, http://twitter.com/servicesatxerox, http://twitter.com/xeroxevents, http://www.xerox.com/blogs of http://www.xerox.com/podcasts.

XEROX®, XEROX en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen.

Contacten voor de redacties:
Pierre Collette, Xerox België-Luxemburg – Tel. 022 716 65 11
pierre.collette@xerox.com
Renato Jannone, Eurolife – Tel. 02 374 74 04 / 0495 26 12 03
renato.jannone@eurolife.be