Zaventem, Jan 12, 2011 – Xerox Corporation (NYSE: XRX) heeft zijn 2010 Report on Global Citizenship gepubliceerd. Dit document brengt uitgebreid verslag uit over de activiteiten en progressie van het bedrijf op domeinen van maatschappelijke verantwoordelijkheid: duurzaam leefmilieu, governance en ethiek, tevredenheid en privacy van de klant, diversiteit en ontwikkeling van het personeel, en corporate donaties en vrijwilligerswerk.

Dit rapport bevat ook een brief aan stakeholders. Xerox-CEO en -voorzitter Ursula Burns stelt hierin: "Vandaag zijn we een veel grotere onderneming. Wij bieden een veel bredere waaier van diensten en technologie aan. We hebben onze wereldwijde perimeter aanzienlijk verruimd. Sommige dingen veranderen echter niet. Wij zijn ervan overtuigd dat we bijdragen tot een voortgezet experiment om te bewijzen dat goed burgerschap en goede resultaten niet alleen compatibel zijn maar ook synergetisch – in goede én in uitdagend moeilijke tijden."

Het '2010 Report on Global Citizenship' is opgebouwd rond vijf thema's die de essentie van Xerox' inspanningen voor burgerschap weergeven:

  • Integere en transparante bedrijfsvoering verhoogt de geloofwaardigheid en trekt beleggers aan.
  • Door resources toe te spitsen op klantbehoeften ontstaat de inkomstenstroom die investeringen in innovatie en groei in de toekomst mogelijk maakt.
  • Een groenere wereld koesteren via innovatie en duurzame ontwikkeling: het bespaart geld, het creëert waarde en het helpt nieuwe markten te ontwikkelen.
  • Voortbouwen aan een schitterende werkplek voor de mensen van Xerox versterkt het concurrentievermogen van de onderneming.
  • Resources gebruiken als hefboom voor een betere wereld: dit verbetert de levenskwaliteit voor de Xerox-mensen en het economische klimaat voor Xerox-klanten.

De onderneming benadrukt haar progressie in haar doelstellingen voor een duurzaam leefmilieu en klimaatbescherming.

  • Xerox streeft naar koolstofneutraliteit en heeft zijn uitstoot van broeikasgassen tussen 2002 en 2009 met 31 % teruggeschroefd: het resultaat van verbeterde energie-efficiëntie, nieuwe technologieën en betere praktijken in energiebeheer.
  • Xerox deed beter dan zijn doelstelling van vorig jaar: 92% van de nieuwe productlanceringen voldoen aan de strenge ENERGY STAR®-vereisten van juli 2009 (12 % meer dan in 2008).
  • De EA-tonerfabriek in Webster (N.Y.) verkreeg de afvalvrije status ('zero waste to landfill' = géén storting van restafval). De onderneming stelde voor haar vestigingen op corporate niveau een 'zero afval'-doelstelling op om tegen 2012 de recyclage/hergebruik-ratio tot 97 % op te trekken.
  • Met het oog op die 'zero afval'-doelstellingen knoopte Xerox een partnerschap aan met de wereldwijde recycler Close the Loop. Klanten krijgen hierdoor meer opties om gebruikte beeldvormingsbenodigdheden zoals tonerflessen, cartridges, fusers en tonerafval in te leveren.

In februari 2010 nam Xerox het bedrijf Affiliated Computer Services over. ACS is een grote outsourcingsdienstenverlener voor bedrijfsprocessen en IT. Nu ACS een Xerox-bedrijf is, ontwikkelt Xerox gezamenlijke bedrijfsprocessen en -praktijken om één unieke bron aan te reiken voor rapportering en kerncijfers aangaande de activiteiten van de onderneming met het oog op haar wereldwijde maatschappelijke verantwoordelijkheid. Deze zijn in geactualiseerde vorm beschikbaar op http://www.xerox.com/citizenship.

– XXX –

Over Xerox Europe
Xerox Europe, dat belast is met de Europese activiteiten van Xerox Corporation, commercialiseert een compleet gamma van producten, oplossingen en diensten van Xerox met de bijhorende supplies en software. Zijn aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantooromgevingen van allerlei omvang, de markt voor productieprinten en de grafische sector, alsook diensten zoals advies, systeemontwerp en -beheer en documentuitbesteding. Via ACS, een Xerox Company, die door Xerox in februari 2010 werd overgenomen, biedt Xerox ook uitgebreide diensten aan op het vlak van bedrijfsproces- en IT-outsourcing, met inbegrip van gegevensverwerking, beheer van personeelsvoordelen, financiële ondersteuning en klantenrelatiebeheer voor commerciële en overheidsorganisaties over de hele wereld. De 133.000 medewerkers van Xerox bedienen klanten in meer dan 160 landen.

Xerox Europe bezit ook logistieke en productie-eenheden in Ierland, Groot-Brittannië en Nederland, naast een research- en ontwikkelingscentrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble.

Bezoek de site www.xerox.com voor bijkomende informatie.

Opmerking: open commentaren, industrieperspectieven en kijk op events vindt u op: http://twitter.com/xeroxcorp, http://twitter.com/xeroxoffice, http://twitter.com/xeroxproduction, http://twitter.com/servicesatxerox, http://twitter.com/xeroxevents, http://www.xerox.com/blogs of http://www.xerox.com/podcasts.

XEROX®, XEROX en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen.

Contacten voor de redacties:
Pierre Collette, Xerox België-Luxemburg – Tel. 022 716 65 11
pierre.collette@xerox.com
Renato Jannone, Eurolife – Tel. 02 374 74 04 / 0495 26 12 03
renato.jannone@eurolife.be