Zaventem, Feb 15, 2011 – De volgende 12 maanden zullen er zich binnen het verkoopkanaal waarschijnlijk tal van mogelijkheden voordoen voor ondernemingen die erin slagen te voldoen aan de groeiende vraag naar beheerde afdrukdiensten (Managed Print Services, MPS). Doordat ondernemingen in alle bedrijfstakken blijven zoeken naar manieren om kosten te besparen en efficiënter te werken, krijgen afdrukdiensten steeds meer belangstelling. Wie snel kan handelen en de grootste toegevoegde waarde biedt, zal het meest profiteren nu een nauwe band met de klanten en het toevoegen van waarde belangrijker worden dan ooit.

Wij zien binnen het verkoopkanaal twee grote thema's voor 2011:

  • Consolidatie en optimalisatie in de kanaalmarkt – deze trend blijft aanhouden nu partners ernaar streven meer waarde toe te voegen aan hun offertes. Een snelle manier om dit te doen is een fusie met andere ondernemingen en wij verwachten hiervan een aantal voorbeelden te zien doordat partners voordeel willen halen uit opportuniteiten alvorens iemand anders het doet.
  • Cloud based services zullen in 2011 blijven groeien. Dit type diensten biedt de kanalen een geweldige mogelijkheid om te profiteren van de toonaangevende oplossingen op wereldvlak en de blijvende R&D-investeringen die de providers ter beschikking stellen aan hun klanten, vaak in de vorm van een eigen package van de kanalen. Het Xerox Partners Print Services werkt op deze basis, waarbij de MPS-tools gebaseerd op de cloud de volledigste en nieuwste oplossing aan de kanalen bieden. In 2010 hebben wij meer dan €10m in deze tools geïnvesteerd en onze partners profiteren allemaal van een maatgesneden aanbod dat echt waarde kan toevoegen en het verschil maken met de concurrentie.

Om de gewenste nauwe band op te bouwen moeten kanaalorganisaties focussen op de processen en vaardigheden die ze bezitten om de klant en zijn behoeften te begrijpen. Hierdoor zullen ze hun oplossingen nauw kunnen afstemmen op de verwachtingen van de klanten en de waardevollere relatie smeden die klanten verlangen. Om de race naar MPS te winnen moeten ze er effectief werk van maken door nu te investeren en de klantenbasis veilig te stellen. Dit is een opportuniteit die lonend zal zijn op lange termijn maar proactiviteit op korte termijn is geboden om het laken naar zich toe te halen.

– XXX –

Over Xerox Europe
Xerox Europe, dat belast is met de Europese activiteiten van Xerox Corporation, commercialiseert een compleet gamma van producten, oplossingen en diensten van Xerox met de bijhorende supplies en software. Zijn aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantooromgevingen van allerlei omvang, de markt voor productieprinten en de grafische sector, alsook diensten zoals advies, systeemontwerp en -beheer en documentuitbesteding. Via ACS, een Xerox Company, die door Xerox in februari 2010 werd overgenomen, biedt Xerox ook uitgebreide diensten aan op het vlak van bedrijfsproces- en IT-outsourcing, met inbegrip van gegevensverwerking, beheer van personeelsvoordelen, financiële ondersteuning en klantenrelatiebeheer voor commerciële en overheidsorganisaties over de hele wereld. De 133.000 medewerkers van Xerox bedienen klanten in meer dan 160 landen.

Xerox Europe bezit ook logistieke en productie-eenheden in Ierland, Groot-Brittannië en Nederland, naast een research- en ontwikkelingscentrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble.

Bezoek de site www.xerox.com voor bijkomende informatie.

Opmerking: open commentaren, industrieperspectieven en kijk op events vindt u op: http://twitter.com/xeroxcorp, http://twitter.com/xeroxoffice, http://twitter.com/xeroxproduction, http://twitter.com/servicesatxerox, http://twitter.com/xeroxevents, http://www.xerox.com/blogs of http://www.xerox.com/podcasts.

XEROX®, XEROX en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen.

Contacten voor de redacties:
Pierre Collette, Xerox België-Luxemburg – Tel. 022 716 65 11
pierre.collette@xerox.com
Renato Jannone, Eurolife – Tel. 02 374 74 04 / 0495 26 12 03
renato.jannone@eurolife.be