Website nodigt iedereen uit om laatste Xerox-technologieën te verkennen, in contact te treden met wetenschappers en onmiddellijke feedback te geven

Zaventem, maart 04, 2011 – Xerox heeft een website gecreëerd om klanten aan te moedigen deel te nemen aan de verkennende research die een bron is voor nieuwe producten, applicaties en diensten. Open Xerox is een online technologieportaal dat directe toegang geeft tot de laatste Xerox-innovaties en iedereen in staat stelt piloottechnologie te testen en onmiddellijke feedback te geven aan wetenschappers en technici van het lab.

"Bij Xerox moedigen we verandering aan, de grenzen van het onbekende te verleggen en nieuwe invalshoeken voor innovatie te verkennen,” zegt Sophie Vandebroek, chief technology officer bij Xerox en voorzitter van de Xerox Innovation Group. “Samenwerking met gebruikers over de hele wereld zorgt voor frisse ideeën, diverse meningen en expertise die tot baanbrekende innovaties voor onze klanten leiden."

Open Xerox werd mee gecreëerd door onderzoekers bij Xerox Research Centre Europe en Xerox Research Center Webster en omvat ook projecten ontwikkeld bij PARC, het Palo Alto Research Center. Gebruikers kunnen de applicaties niet alleen proberen, maar zich ook registreren voor toegang tot een bredere waaier van technologieën, diensten en het testen van technologische integratie met toepassingen van derden.

“Open Xerox is een virtueel onderzoekslab waar iedereen van klanten over andere technologie-experts tot potentiële partners kunnen deelnemen aan het testen van onze technologie,” zegt Victor Ciriza, lab manager bij het Xerox Research Centre Europe. Sommige diensten zijn ook direct toegankelijk vanaf multifunctionele Xerox-printers uitgerust met EIP, het Extensible Interface Platform van Xerox. De site biedt momenteel meer dan 20 diensten aan, waarvan sommige een login vereisen. Dit zijn enkele van de beschikbare technologieën :

  • Trailmeme – een webpublishing technologie waarmee gebruikers creatieve en gepersonaliseerde paden door digitale content kunnen aanmaken en publiceren om een verhaal te vertellen.
  • Simple Personalised Imaging – Met behulp van een eenvoudige wizardinterface laden gebruikers hun foto in de software en selecteren ze een lokatie voor tekst die in het perspectief van de objecten op de foto wordt geplaatst, zodat de woorden tot het oorspronkelijke beeld lijken te behoren.
  • Taaltechnologie – State-of-the-art tools die de tekst van een document opsplitsen in substantieven, werkwoorden en andere zinsdelen voor geavanceerde kennisextractie.
  • Xeproc – Deze domeinspecifieke taal (DSL), bestemd voor softwareontwikkelaars, kan worden gebruikt om een brede waaier applicaties te bouwen op basis van documentverwerking, inclusief omzetting tussen formaten, informatieophaling, indexering en navigatie.
– XXX –

Over Xerox Europe
Xerox Europe, dat belast is met de Europese activiteiten van Xerox Corporation, commercialiseert een compleet gamma van producten, oplossingen en diensten van Xerox met de bijhorende supplies en software. Zijn aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantooromgevingen van allerlei omvang, de markt voor productieprinten en de grafische sector, alsook diensten zoals advies, systeemontwerp en -beheer en documentuitbesteding. Via ACS, een Xerox Company, die door Xerox in februari 2010 werd overgenomen, biedt Xerox ook uitgebreide diensten aan op het vlak van bedrijfsproces- en IT-outsourcing, met inbegrip van gegevensverwerking, beheer van personeelsvoordelen, financiële ondersteuning en klantenrelatiebeheer voor commerciële en overheidsorganisaties over de hele wereld. De 133.000 medewerkers van Xerox bedienen klanten in meer dan 160 landen.

Xerox Europe bezit ook logistieke en productie-eenheden in Ierland, Groot-Brittannië en Nederland, naast een research- en ontwikkelingscentrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble.

Bezoek de site www.xerox.com voor bijkomende informatie.

Opmerking: open commentaren, industrieperspectieven en kijk op events vindt u op: http://twitter.com/xeroxcorp, http://twitter.com/xeroxoffice, http://twitter.com/xeroxproduction, http://twitter.com/servicesatxerox, http://twitter.com/xeroxevents, http://www.xerox.com/blogs of http://www.xerox.com/podcasts.

XEROX®, XEROX en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen.

Contacten voor de redacties:
Pierre Collette, Xerox België-Luxemburg – Tel. 022 716 65 11
pierre.collette@xerox.com
Renato Jannone, Eurolife – Tel. 02 374 74 04 / 0495 26 12 03
renato.jannone@eurolife.be