Zaventem, 21 oktober 2014 – Tegen de achtergrond van een almaar stijgend werkritme blijven bedrijven op zoek naar nieuwe systemen om hun productiviteit te maximaliseren en hun kosten onder controle te houden. Xerox komt aan die behoefte tegemoet door drie nieuwe Z/W-printers – de Xerox Phaser 3260, de  Xerox WorkCentre 3225 en de Xerox WorkCentre 4265 – voor te stellen, alsook twee kleurenprinters, de Xerox ColorQube 8580 en ColorQube 8880.

Efficiënte Z/W A4-uitrusting die weinig ruimte inneemt

De Phaser 3260 en de WorkCentre 3225 zijn ontworpen voor individuele gebruikers of kleine teams. Ze beschikken standaard over een draadloze aansluiting en de AirPrint-technologie van Apple. Ze zijn ook uitgerust met de Wi-Fi Direct-functionaliteit om documenten te kunnen afdrukken van op mobiele telefoons, tablets en laptops via een directe aansluiting die geen router of draadloos toegangspunt nodig heeft. Nieuwe functies stellen de gebruikers ook in staat om papieren documenten gemakkelijker om te zetten in elektronische bestanden die daarna per e-mail naar de geselecteerde geadresseerden worden gestuurd.

De klemtoon ligt op snelheid en kwaliteit. De twee printers kunnen tot 28 pagina's per minuut (ppm) drukken met een uitvoertijd van 8,5 seconden voor de eerste afdruk. De gedrukte teksten zijn haarscherp en van constante kwaliteit en de grafieken zijn duidelijk leesbaar dankzij de resolutie van 4800 x 600 ppp.

De twee toestellen verschillen voornamelijk door het feit dat de WorkCentre 3225 een multifunctionele printer is die ook het vermogen heeft om documenten op een betrouwbare en zuinige manier te reproduceren, te scannen en te faxen.

Een multifunctionele Z/W A4-printer ontworpen voor het bedrijfsleven 

De multifunctionele printer WorkCentre 4265 beantwoordt aan de eisen van een zakelijke bedrijfsomgeving. Hij is uitgerust met een gebruikersinterface in de vorm van een 7 inch-scherm en biedt behalve afdrukken ook nog de functies reproduceren, scannen, e-mailen en faxen (die laatste in optie). De WorkCentre 4265, die print en kopieert met een snelheid van 53 ppm, leent zich overigens uitstekend voor de toepassingen van de beheerde afdrukdiensten van de nieuwe generatie die Xerox aanbiedt.

Afhankelijk van het model presenteert de WorkCentre 4265 zich in een compacte uitvoering voor plaatsing op een kantoormeubel of een sokkel. Vermeldenswaard zijn ten slotte de inscansnelheid van 70 ppm in recto-versomodus, de toevoerlade die tot 3.240 bladen papier kan bevatten en afwerkingsopties zoals assembleren en nieten. Als kers op de taart is het toestel voorzien van de Print Around-functie die zonder menselijk ingrijpen elke taak opschort die andere middelen vereist dan degene die op dat ogenblik beschikbaar zijn (bv. een ander papierformaat) en voortgaat met de volgende taak in de wachtrij.

Kleurenafdruk zonder afval

De nieuwe A4-kantoorkleurenprinters Xerox ColorQube bieden een buitengewone afdrukkwaliteit en zijn daarenboven schone systemen die geen afval produceren. De Xerox ColorQube 8580 is ontworpen voor kmo's met normale kantoorafdrukbehoeften terwijl de Xerox ColorQube 8880 eerder bestemd is voor ondernemingen die een zuinige oplossing zoeken om grote volumes afdrukken in kleur te produceren.

Dankzij de vaste-inkttechnologie van Xerox produceren de printers schitterende kleuren van constante kwaliteit op een grote diversiteit aan dragers, waaronder gerecycleerd papier. De voornaamste kenmerken zijn :

  • ondersteuning van de True Adobe PostScript 3-taal en PANTONE®-certificatie;
  • rechtstreeks afdrukken van pfd-, jpeg-, tiff- en png-bestanden;
  • Mopria™-certificatie;
  • integratie van de kleurenopmaaktool Colour by Words van Xerox die het mogelijk maakt ultieme chromatische correcties aan te brengen zonder naar het beginvak terug te keren of de bronbestanden te bewerken, door keuzes in natuurlijke taal te maken in een afrolmenu (veel groenere geel-groen kleuren, veel meer verzadigde kleuren rood, enz.);
  • afdruksnelheid tot 51 ppm.

De twee printers, die over de EnergyStar 2.0-certificatie en het Silver-label van EPEAT beschikken, respecteren het milieu op meerdere manieren, meer bepaald dankzij :

  • de blokken vaste inkt die niet in een cartridge verpakt zijn. Het gebruik van deze blokken vermindert het afval met 90% tegenover de traditionele technologieën. Het ontwerp zonder cartridge en de minimale verpakking die ermee gepaard gaat, zorgen ook voor minder fabricagekosten, minder opslagruimte en een efficiënter vervoer.
  • de Intelligent Ready-functie die de gebruiksgewoonten onthoudt en naar een laag energieverbruik overschakelt wanneer de printer waarschijnlijk niet zal worden gebruikt.
  • de printerpiloot Earth Smart die kan worden ingesteld voor een milieuvriendelijker gebruik (recto-versoprinten, maken van proefdrukken, gebruik van gerecycleerd papier, …).
  • de software GreenPrint die vóór het afdrukken automatisch de overbodige pagina's aanduidt evenals degene die alleen reclameboodschappen of logo's bevatten.

Beschikbaarheid en tarieven

Alle nieuwe toestellen zijn nu al verkrijgbaar in België en Luxemburg via het netwerk van concessiehouders en resellers van Xerox.

Over Xerox Europe

Xerox is een wereldwijde zakelijke dienstverlener op het gebied van technologie en document management. Het bedrijf helpt organisaties te transformeren bij de manier waarop zij informatie beheren en hun bedrijfsprocessen managen. Het hoofdkantoor van Xerox is gevestigd in Norwalk, Connecticut in de Verenigde Staten. Meer dan 140.000 Xerox-medewerkers bedienen dagelijks klanten in 180 landen en bieden dienstverlening, printapparatuur en software voor commerciële organisaties en overheidsinstellingen. Vind meer informatie over Xerox op www.xerox.be.

Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk.

Contactpersonen voor de media

Pierre Collette, Xerox België-Luxemburg – Tel. 02 716 65 11

pierre.collette@xerox.com

Renato Jannone, Eurolife – Tel. 02 374 36 33 / 0495 26 12 03

renato.jannone@eurolife.be

Opmerking

Wie RSS-feeds wenst te ontvangen, kan terecht op

http://news.xerox.com/rss.

Opiniebijdragen en sectorale vooruitzichten vindt u op http://www.linkedin.com/company/xerox, http://twitter.com/xeroxcorp, http://simplifywork.blogs.xerox.com, http://www.facebook.com/XeroxCorp, http://www.youtube.com/XeroxCorp.

Xerox®, Xerox en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen.