Fusiebedrijf van twee Premier Partners van Xerox – Office Solution en Alpha Center – zal heel Vlaanderen bestrijken

Zaventem, 22 oktober 2014 – Het bedrijf XsolveIT, ontstaan uit de fusie van twee belangrijke Premier Partners van Xerox, namelijk Office Solution uit Mechelen en Alpha Center uit Gent, gaat officieel van start op donderdag 23 oktober met de feestelijke opening van zijn nieuwe gebouw in Sint-Niklaas (Gentse Baan 66) om 19.30 uur. Het nieuwe bedrijf zal 32 personen tewerkstellen die voor de helft commerciële taken zullen uitvoeren en voor de andere helft ondersteunende activiteiten (administratie, planning, IT-helpdesk). 

Frank Flebus en Aleksandar Radenkovic, die tot aan de fusie aan het roer stonden van respectievelijk Office Solution en Alpha Center, zullen XsolveIT gezamenlijk leiden. De eerste zal zich belasten met het commerciële en financiële gedeelte, de tweede met de operationele activiteiten.

Frank Flebus : "De afgelopen jaren zijn onze twee ondernemingen er sterk op vooruitgegaan. We groeiden echter elk op ons terrein. Door onze activiteiten en onze krachten te bundelen, hebben we de optimale voorwaarden geschapen om ons product- en dienstenaanbod te versterken en uit te breiden en zullen we onze professionele werking consolideren. We zijn er zeker van dat we door de schaalbesparingen en synergieën die de fusie zal vrijmaken nog meer het verschil zullen kunnen maken met de concurrentie en bewijzen dat een plus een meer is dan twee."

Aleksandar Radenkovic : "We hebben ervoor gekozen om de kantoren van XsolveIT te vestigen in een volledig gerenoveerd bedrijvencentrum in Sint-Niklaas. Onze geografische inplanting heeft strategische redenen, want vanuit deze vrijwel centrale positie zullen we gemakkelijk onze klanten en prospects kunnen bezoeken die verspreid zijn over heel Vlaanderen. De gebouwen die we op 23 oktober in gebruik nemen, hebben een totale oppervlakte van 1.100 m² hoewel we er in het begin maar 800 m² van zullen gebruiken. Als we echter blijven groeien zoals nu – en daar zijn we rotsvast van overtuigd – zullen we deze extra ruimte vrij snel nodig hebben. Onze doelstelling voor de komende jaren is eenvoudig : een groei van meer dan 20% realiseren, dat is het ritme dat Frank en ikzelf de laatste drie jaar in onze respectieve ondernemingen gekend hebben."

Frank Flebus : "In een eerste fase zal XsolveIT de activiteitenportefeuille van Office Solution en Alpha Center overnemen en die vervolgens uitbreiden. Concreet zal het nieuwe bedrijf de Xerox-technologie direct gaan commercialiseren bij ondernemingen, overheidsorganisaties en grafische sector. Buiten technologie stijgt de vraag naar ontzorging van het printerpark enorm."

Aleksandar Radenkovic : "Dit type diensten bekoort steeds meer klanten omdat ze hierdoor het beheer van hun printerpark kunnen toevertrouwen aan een professioneel bedrijf en zich concentreren op hun kernactiviteit met kostenbesparingen en productiviteitsverhogingen op de koop toe. Bovendien zien we sinds vorig jaar een evolutie van de vraag : meer en meer klanten willen ook hun IT-helpdeskfuncties uitbesteden. Het is een behoefte waar wij op inspelen door deze functies op te nemen in de beheerde diensten van XsolveIT."

Het nieuwe bedrijf zal ten slotte een volledig gamma digitaliserings-, workflow- en documentenbeheeroplossingen voorstellen. Sommige van deze oplossingen hebben we zelf ontwikkeld, voor andere werken we samen met partners.

XsolveIT zal ook kunnen voortbouwen op de referenties van de twee ouderbedrijven. Zo heeft Alpha Center in het verleden contracten voor beheerde afdrukdiensten gesloten met Jetair dat deel uitmaakt van de groep TUI (de grootste reisorganisator ter wereld) en met Solidariteit voor het Gezin, een belangrijke organisatie in het domein van thuisdiensten en thuisverzorging in Vlaanderen en Brussel.

Frank Flebus : "Wij zijn natuurlijk trots op de referenties die we kunnen voorleggen bij een aantal prestigieuze klanten, maar voor ons is er geen verschil tussen een contract van 5.000 euro en een van 250.000 euro. Onze aanpak blijft altijd dezelfde en wij leveren al onze klanten de professionele service waarop ze aanspraak kunnen maken. Het gebeurt meer en meer dat we diensten moeten leveren aan in het buitenland gevestigde filialen van internationale groepen via de relatie die we hadden opgebouwd met onze klant van de centrale zetel in Vlaanderen."

Over Xerox Europe

Xerox is een wereldwijde zakelijke dienstverlener op het gebied van technologie en document management. Het bedrijf helpt organisaties te transformeren bij de manier waarop zij informatie beheren en hun bedrijfsprocessen managen. Het hoofdkantoor van Xerox is gevestigd in Norwalk, Connecticut in de Verenigde Staten. Meer dan 140.000 Xerox-medewerkers bedienen dagelijks klanten in 180 landen en bieden dienstverlening, printapparatuur en software voor commerciële organisaties en overheidsinstellingen. Vind meer informatie over Xerox op www.xerox.be.

Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk.

Contactpersonen voor de media

Pierre Collette, Xerox België-Luxemburg – Tel. 02 716 65 11

pierre.collette@xerox.com

Renato Jannone, Eurolife – Tel. 02 374 36 33 / 0495 26 12 03

renato.jannone@eurolife.be

Opmerking

Wie RSS-feeds wenst te ontvangen, kan terecht op

http://news.xerox.com/rss.

Opiniebijdragen en sectorale vooruitzichten vindt u op http://www.linkedin.com/company/xerox, http://twitter.com/xeroxcorp, http://simplifywork.blogs.xerox.com, http://www.facebook.com/XeroxCorp, http://www.youtube.com/XeroxCorp.

Xerox®, Xerox en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen.