Zaventem, 27 oktober 2014 – Xerox heeft zijn jaarlijks rapport inzake wereldwijd burgerschap gepubliceerd dat een overzicht geeft van de vooruitgang die de onderneming heeft geboekt in zijn streven naar duurzaam ondernemen via zijn eigen activiteiten of die van zijn klanten.

In de brief aan de aandeelhouders die bij het rapport is gevoegd, heeft Ursula Burns, voorzitter en CEO van Xerox, de talrijke innovaties van de onderneming becommentarieerd die gestalte geven aan het wereldwijde verantwoordelijke burgerschap van Xerox.

"Meer dan ooit brengt ons verhaal de verplichting mee om te innoveren in het belang van iedereen", zo schrijft zij. "Wij zijn bezig de grenzen van het mogelijke nog verder te verleggen … in ons verlangen onze klanten te helpen efficiënter te zijn door het potentieel van diensten en technologieën maximaal te exploiteren met het oog op een betere wereld."

De publicatie van het rapport komt er kort voordat Xerox wordt toegevoegd aan de Dow Jones Sustainability North America Index (DJSI Noord-Amerika). Daarnaast heeft het Carbon Disclosure Project (CDP) aan Xerox een 95 (A-) heeft toegekend, een van de hoogste scores. De grootste investeerders ter wereld, die miljarden dollaractiva vertegenwoordigen, vertrouwen op het CDP om de kritische elementen voor klimaatverandering en de geregistreerde koolstofuitstoot te kennen.

Het is het negende jaar op rij dat Xerox zijn burgerschaprapport publiceert. De nieuwe editie geeft toelichting bij de wereldwijde impact van de onderneming in 2013 in vijf grote domeinen: Sustaining Business, Evolving the Workplace, Serving Customers, Preserving the Planet en Caring for Communities.

Het rapport vermeldt ook meerdere belangrijke verwezenlijkingen:

  • Diversiteit: de culturele diversiteit van het Amerikaanse personeelsbestand is met 1 procent toegenomen, naar een totaal van 40,3 procent. Daarnaast is het aantal vrouwen in de functie van executive en senior-level managers gestegen van 26 procent naar 27 procent.
  • Marktleiderschap: in 2012 werden wij tot marktleider uitgeroepen in vijf sectoren, in 2013 is dat aantal gestegen tot zeven aangezien wij deze plaats ook veroverd hebben in de sectoren gezondheidszorg en uitkeringen.
  • Ons aanbod van professionele diensten is uitgebreid met oplossingen die de productiviteit verbeteren van vervoersystemen, informaticastructuren en back-officeverwerking. Tegelijkertijd wordt de impact op het milieu, zoals de uitstoot van broeikasgassen, ingeperkt en worden kosten verlaagd.
  • Duurzaamheid: ons beheer van producten op het einde van hun levensduur vertaalt zich in aanzienlijke milieu- en financiële voordelen. In het totaal hebben wij meer dan 99% van alle onderdelen en machines hergebruikt, gerecycleerd of herwerkt via onze overnameprogramma's. Sinds 2009 hebben wij ons waterverbruik verminderd met 35% en de uitstoot van broeikasgassen met 24%. Met een daling van deze uitstoot met 9% sinds 2012 zijn wij goed op weg om onze tweede doelstelling te bereiken, namelijk te komen tot 10% tegen 2017.

Naar aanleiding van het rapport 2014 heeft Xerox de volgende generatie van de Global Reporting Initiative (GRI) G4 Sustainability Guidelines geïntroduceerd die zijn engagement bevestigen om transparant te communiceren over duurzaamheid. De onderneming heeft ook een tool ontwikkeld voor de aanmaak van gepersonaliseerde rapporten (Build, View and Print custom report), waarmee bezoekers de gewenste inhouden rechtstreeks via hun browsers kunnen selecteren, bekijken en afdrukken.

Om de volledige editie 2014 van het rapport inzake internationaal burgerschap van Xerox te consulteren, ga naar de pagina 2014 Report on Global Citizenship.

Over Xerox Europe

Xerox is een wereldwijde zakelijke dienstverlener op het gebied van technologie en document management. Het bedrijf helpt organisaties te transformeren bij de manier waarop zij informatie beheren en hun bedrijfsprocessen managen. Het hoofdkantoor van Xerox is gevestigd in Norwalk, Connecticut in de Verenigde Staten. Meer dan 140.000 Xerox-medewerkers bedienen dagelijks klanten in 180 landen en bieden dienstverlening, printapparatuur en software voor commerciële organisaties en overheidsinstellingen. Vind meer informatie over Xerox op www.xerox.be.

Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk.

Contactpersonen voor de media

Pierre Collette, Xerox België-Luxemburg – Tel. 02 716 65 11

pierre.collette@xerox.com

Renato Jannone, Eurolife – Tel. 02 374 36 33 / 0495 26 12 03

renato.jannone@eurolife.be

Opmerking

Wie RSS-feeds wenst te ontvangen, kan terecht op

http://news.xerox.com/rss.

Opiniebijdragen en sectorale vooruitzichten vindt u op http://www.linkedin.com/company/xerox, http://twitter.com/xeroxcorp, http://simplifywork.blogs.xerox.com, http://www.facebook.com/XeroxCorp, http://www.youtube.com/XeroxCorp.

Xerox®, Xerox en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen.