Zaventem, 10 november 2014Xerox levert in West-Europa twee nieuwe oplossingen om bedrijven te helpen bij het migreren naar een digitale, papierloze werkomgeving. Xerox, dat ooit de manier van werken heeft veranderd met de uitvinding van het kopieerapparaat, houdt zich nu actief bezig met het ontwikkelen van nieuwe innovaties om het bedrijfsleven te helpen minder te printen. Hetgeen wat Xerox tientallen jaren geleden al voor ogen had.

Mike Feldman, President Large Enterprise Operations bij Xerox: “Het zal voor velen een verrassing zijn waarom juist wij ons bezig houden met technieken om minder te printen. Maar wij brengen de digitale wereld met de papieren wereld samen om ondernemingen te ondersteunen bij het beter begrijpen, beschermen en effectiever gebruikmaken van informatie. Het doel van minder printen is niet alleen het verminderen van papiergebruik. Het gaat om effectiever werken, het verbeteren van productiviteit, het versnellen van klantcontact en de inzet van data voor het versterken van de business.”

Het onderscheid tussen papier en digitaal is verdwenen

Xerox Digital Alternatives is een desktoptechnologie die op papier gebaseerde workflows binnen elke organisatie automatiseert. Met Xerox Digital Alternatives kunnen gebruikers eenvoudig documenten ondertekenen, aantekeningen maken, delen, opslaan en lezen vanuit elke interface. Hierdoor is het niet langer nodig om tussen verschillende programma’s te schakelen, meerdere versies te beheren en documenten af te drukken of bestanden te converteren. Met deze service kunnen bedrijven veel tijd besparen en efficiency realiseren. Ook biedt Digital Alternatives de mogelijkheid om plaatsonafhankelijk documenten te synchroniseren op persoonlijke apparaten. Daarnaast geeft real-time analytics bedrijven inzicht in hoe ze de overstap van papier naar digitaal werken beter kunnen managen. De veilige, intuïtieve interface is geschikt voor Microsoft Windows pc's en iPads.

Duurzamer werken dankzij gamification

Om bedrijven te helpen bij het verminderen van hun carbon footprint (CO2 uitstoot) en medewerkers te motiveren hun printgedrag aan te passen heeft het Xerox Research Centre Europe (XRCE) de Xerox Print Awareness Tool ontwikkeld. Een gepatenteerd systeem dat werknemers actief aanmoedigt om het milieu te sparen en milieuvriendelijk te werk te gaan. Met behulp van gamification technologie worden medewerkers zich bewust wat voor invloed hun inspanning heeft op hun printgedrag en dat van de hele organisatie. De widget volgt en analyseert de printhistorie en het printgedrag. Op basis van real-time statistieken krijgt de medewerker vervolgens tips over hoe hij zijn printgedrag kan verbeteren. Ook kunnen spelelementen en prijzen toegevoegd worden om deelname aan te moedigen.

Live demonstratie en beschikbaarheid 

Tijdens het Gartner Symposium ITxpo van 9 tot 13 november in Barcelona presenteert Xerox haar Digital Alternatives en de Xerox Print Awareness Tool bij stand O2. Xerox Digital Alternatives is direct beschikbaar in Noord-Amerika en West-Europa en zal wereldwijd uitgerold worden in 2015. De Xerox Print Awareness Tool is verkrijgbaar in Noord-Amerika en West-Europa.

Over Xerox Europe

Xerox is een wereldwijde zakelijke dienstverlener op het gebied van technologie en document management. Het bedrijf helpt organisaties te transformeren bij de manier waarop zij informatie beheren en hun bedrijfsprocessen managen. Het hoofdkantoor van Xerox is gevestigd in Norwalk, Connecticut in de Verenigde Staten. Meer dan 140.000 Xerox-medewerkers bedienen dagelijks klanten in 180 landen en bieden dienstverlening, printapparatuur en software voor commerciële organisaties en overheidsinstellingen. Vind meer informatie over Xerox op www.xerox.be.

Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk.

Contactpersonen voor de media

Pierre Collette, Xerox België-Luxemburg – Tel. 02 716 65 11

pierre.collette@xerox.com

Renato Jannone, Eurolife – Tel. 02 374 36 33 / 0495 26 12 03

renato.jannone@eurolife.be

Opmerking

Wie RSS-feeds wenst te ontvangen, kan terecht op

http://news.xerox.com/rss.

Opiniebijdragen en sectorale vooruitzichten vindt u op http://www.linkedin.com/company/xerox, http://twitter.com/xeroxcorp, http://simplifywork.blogs.xerox.com, http://www.facebook.com/XeroxCorp, http://www.youtube.com/XeroxCorp.

Xerox®, Xerox en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen.