Zaventem, 9 december 2014 – Sinds 1963 onthaalt deze vereniging dag in, dag uit bijna vijfhonderd volwassenen met een mentale handicap en met uiteenlopende leeftijden en autonomieniveaus. Het centrum overkoepelt daartoe acht vzw's die instaan voor het beheer van pedagogische projecten, verblijfsstructuren, dagateliers, een beschutte werkplaats en vrijetijdsactiviteiten.

Vermeldenswaard is zeker ook dat de eerste Special Olympics in Europa, de Olympische Spelen voor gehandicapten, oorspronkelijk werden georganiseerd door het Centre Reine Fabiola. Kortom: Xerox kan zich alleen maar verheugen over de recente beslissing vanuit het centrum om een Xerox 700 te vervangen door een digitale pers Xerox Versant 2100, uitgerust met een afwerkingseenheid voor de realisatie van brochures.

De Xerox Versant 2100 werd geïntegreerd in een machinepark met meer bepaald een Xerox 4112 productiesysteem (zwart-wit), gekoppeld aan een identieke afwerkingseenheid voor grote afdruk- en reproductiewerken voor intern gebruik, naast een nieuwe multifunctionele kleurenprinter Xerox WorkCentre 7845, bestemd voor kleinere kantooropdrachten.

Het nieuwe toestel wordt gebruikt voor de driemaandelijkse Emergence, een magazine van 48 tekstpagina's, verrijkt met foto's, in een oplage van 750 exemplaren. Het wordt ingepakt in een voorgedrukte kleurencover (serigrafie) en is bestemd voor de families en naasten van de gehandicapten, evenals de professionals uit de sector.

Vanzelfsprekend vinden ook andere toepassingen in zwart-wit en kleur hier hun realisatie: onder meer het bedrijfsblad La Feuille de Contact dat 25 pagina's telt op 150 exemplaren, artistieke foto's in zwart-wit of kleur, promotieaffiches SRA3 op kunstdrukpapier van 250 g/m², visitekaartjes (recto verso), flyers, uitnodigingen op 350 g/m², pedagogische tools, films op transparanten voor het serigrafieatelier enz.

De Xerox Versant 2100 heeft aanzienlijke voordelen te bieden: een productiviteitswinst van zowat 40% (6.000 A4-afbeeldingen per uur), superieure afdrukkwaliteit, vooral op het niveau van volvlakken en kleurgradaties, betere recto-versoregistratie, groter gebruiksgemak en automatische kalibrering van de uitrusting.

Pierre Collette, marketing and communications manager voor Xerox België-Luxemburg: "Deze eerste installatie van een Xerox Versant 2100 in België weerspiegelt het uitzonderlijke werk van Euroburotic, onze concessionaris in Wallonië. De ervaring en het professionalisme van hun teams, gekoppeld aan kennis van de behoeften en activiteiten van hun klanten, zijn andermaal doorslaggevend geweest: zij inspireren tot een feilloos vertrouwen. Bravo!"

Over Xerox Europe

Xerox is een wereldwijde zakelijke dienstverlener op het gebied van technologie en document management. Het bedrijf helpt organisaties te transformeren bij de manier waarop zij informatie beheren en hun bedrijfsprocessen managen. Het hoofdkantoor van Xerox is gevestigd in Norwalk, Connecticut in de Verenigde Staten. Meer dan 140.000 Xerox-medewerkers bedienen dagelijks klanten in 180 landen en bieden dienstverlening, printapparatuur en software voor commerciële organisaties en overheidsinstellingen. Vind meer informatie over Xerox op www.xerox.be.

Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk.

Contactpersonen voor de media

Pierre Collette, Xerox België-Luxemburg – Tel. 02 716 65 11

pierre.collette@xerox.com

Renato Jannone, Eurolife – Tel. 02 374 36 33 / 0495 26 12 03

renato.jannone@eurolife.be

Opmerking

Wie RSS-feeds wenst te ontvangen, kan terecht op

http://news.xerox.com/rss.

Opiniebijdragen en sectorale vooruitzichten vindt u op http://www.linkedin.com/company/xerox, http://twitter.com/xeroxcorp, http://simplifywork.blogs.xerox.com, http://www.facebook.com/XeroxCorp, http://www.youtube.com/XeroxCorp.

Xerox®, Xerox en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen.