Zaventem, 20 juli 2015 – Bij recent onderzoek van Xerox werden op de zwarte markt gestolen verbruiksgoederen en uitrusting ontdekt. Daarbij kwamen ernstige vertakkingen aan het licht bij diverse individuen. Xerox zal zijn klanten en hun uitrusting blijven beschermen. 

Xerox houdt via voorraadbeveiligingscontrole, audits van bestellingen en verbruik, opvolging van onlineverkoop en fraudebestrijdingsprogramma's een oogje in het zeil met betrekking tot bestelling en distributie van supplies. Xerox draagt zo zijn steentje bij in de bestrijding van diefstal van verbruiksgoederen die dan naar de zwarte markt versluizen. Tot de recente inspanningen in de VS behoren: 

  • Het oprollen van een diefstalcircuit dat al drie jaar actief was. Dit leidde tot de vondst van gestolen verbruiksgoederen ter waarde van meer dan een miljoen dollar. Een vrouw uit Missouri wordt op federaal niveau vervolgd voor het stelen van goederen uit haar kantoor om ze aan de man te brengen via verkopers in twee andere staten.
  • De ontdekking van verbruiksgoederen voor verkoop op de open markt in New Jersey. Een werknemer van een door Xerox ingehuurd bedrijf verkocht voor meer dan 60.000 dollar aan gestolen goed en werd aangeklaagd voor ernstige diefstalmisdrijven.
  • In Kentucky werd een man veroordeeld tot vijf jaar én terugbetaling voor persoonlijke eBay-verkoop van verbruiksgoederen. 

Beschermingsmaatregelen tegen gestolen producten

Xerox heeft op wereldschaal een team dat de bescherming van het merk ter harte neemt, met corporate beveiliging en juridische departementen om diefstal te bestrijden. Xerox werkt ook samen met andere fabrikanten van uitrusting, gezagsdragers, douane en accijnskantoren.

Aangepaste beleidslijnen en procedures kunnen bedrijven helpen om verbruiksgoederen van Xerox te beveiligen en te beschermen:

  • Goederen beveiligen door ze achter slot te bewaren in een kast of opslagruimte.
  • Vermijden om te veel te bestellen en ter plaatse buitensporige voorraad in te slaan.
  • Ongebruikte verbruiksgoederen terugbezorgen aan het einde van het contract of bij upgrading van uitrusting.
  • Ervoor zorgen dat werknemers hun verantwoordelijkheden beseffen en begrijpen dat hun werk op het spel staat bij veroordeling voor diefstal.

Over Xerox Europe

Xerox is een wereldwijde zakelijke dienstverlener op het gebied van technologie en document management. Het bedrijf helpt organisaties te transformeren bij de manier waarop zij informatie beheren en hun bedrijfsprocessen managen. Het hoofdkantoor van Xerox is gevestigd in Norwalk, Connecticut in de Verenigde Staten. Meer dan 140.000 Xerox-medewerkers bedienen dagelijks klanten in 180 landen en bieden dienstverlening, printapparatuur en software voor commerciële organisaties en overheidsinstellingen. Vind meer informatie over Xerox op www.xerox.be.

Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk.

Contactpersonen voor de media

Pierre Collette, Xerox België-Luxemburg – Tel. 02 716 65 11
pierre.collette@xerox.com
Renato Jannone, Eurolife – Tel. 02 374 36 33 / 0495 26 12 03
renato.jannone@eurolife.be

Xerox®, Xerox en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen.