Zaventem, 26 augustus 2015 – Verschillende transportoplossingen en analytische innovaties van Xerox zijn recent gedemonstreerd in het kader van de grote opening van Mcity, de unieke testsite van de universiteit van Michigan voor geconnecteerde en automatische voertuigen gelegen in de stad Ann Arbor. Dit testcentrum met een gebied van 13 ha zet de bakens uit voor een nieuw milieubewust mobiliteitssysteem dat de huidige manier waarop personen en goederen zich verplaatsen volledig zal veranderen.

Xerox demonstreerde zijn oplossingen om de huidige en toekomstige transportproblemen op te lossen, waaronder:

  • CloudParc-technologie gidst bestuurders naar vrije parkeerplaatsen door gebruik te maken van camera's en kleine computers die gemonteerd zijn op verkeerslichten om de beschikbare ruimtes op te sporen en de informatie door te sturen naar tablets in de voertuigen.
  • Vehicle Passenger Detection System  (VPDS) gebruikt videoanalyses om het aantal inzittenden in een voertuig te bepalen waardoor verkeers- en ordehandhavingspolitie het gebruik van High Occupancy Vehicle/High Occupancy Toll (HOV/HOT)-rijstroken kan controleren en opleggen. Deze gegevens worden via een Dedicated Short Range Communications (DSRC)-kanaal doorgestuurd om de bestuurders te laten weten of ze al dan niet het recht hebben om de HOV/HOT-rijstroken te gebruiken via een verkeersbord en een schermpje in de auto.
  • Merge® is een slimme parkeeroplossing voor de hele stad met diverse functies zoals geleid parkeren, beheer van parkeermeters en betaling via mobiele telefoon, en tarifering op basis van de vraag. Al deze functies worden ondersteund door analyses om de efficiëntie van parkeerprogamma's te verhogen en verkeersopstoppingen te verminderen.

"Gegevensanalyse is essentieel om ons het inzicht te verschaffen dat we nodig hebben om de communicatie van voertuig naar voertuig en van voertuig naar infrastructuur tot stand te brengen", zegt Joe Averkamp, senior director technologie, beleid en technische strategie bij Xerox. "Xerox kan steden helpen bij het verwerken van de strategische informatie om de noodzakelijke transportnetwerken uit te bouwen teneinde de verstedelijking optimaal te beheersen en een duidelijk concurrentievoordeel te verwerven dat stedelijke gebieden ten goede zal komen."

Mcity is de eerste gecontroleerde omgeving in de wereld die specifiek ontworpen is om geconnecteerde en automatische voertuigtechnologieën te testen. De site ziet onder meer eruit als een doorsnee stadsstraat met trottoirs, bouwobstakels, verkeersborden, geparkeerde auto's en voetgangers.

Om de toekomst van de stedelijke mobiliteit vorm te geven heeft Xerox een driejarig partnership gesloten met het University of Michigan Transportation Research Institute (UMTRI). Xerox is lid van de Mobility Transformation Center’s Leadership Circle samen met State Farm, Honda, Nissan, Verizon, Ford, General Motors, Toyota, Bosch, Econolite, Delphi Automotive PLC, DENSO Corporation, Iteris, Inc, en het Michigan Department of Transportation.

UMTRI heeft plannen om tegen 2021een netwerk van meer dan 20.000 geconnecteerde en automatische voertuigen uit te bouwen in de straten van Ann Arbor.

Over Xerox Europe

Xerox is een wereldwijde zakelijke dienstverlener op het gebied van technologie en document management. Het bedrijf helpt organisaties te transformeren bij de manier waarop zij informatie beheren en hun bedrijfsprocessen managen. Het hoofdkantoor van Xerox is gevestigd in Norwalk, Connecticut in de Verenigde Staten. Meer dan 130.000 Xerox-medewerkers bedienen dagelijks klanten in 180 landen en bieden dienstverlening, printapparatuur en software voor commerciële organisaties en overheidsinstellingen. Vind meer informatie over Xerox op www.xerox.be.

Contactpersonen voor de media

Pierre Collette, Xerox België-Luxemburg – Tel. 02 716 65 11

pierre.collette@xerox.com

Renato Jannone, Eurolife – Tel. 02 374 36 33 / 0495 26 12 03

renato.jannone@eurolife.be

Xerox®, Xerox en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen.