Zaventem, 11 december 2015Xerox heeft vijf nieuwe tools ontwikkeld voor mobiele apparaten en multifunctionele printers (mfp’s). Deze tools maken het nog eenvoudiger om op afstand te werken door de workflows te reproduceren die op kantoor worden gebruikt. Zo kunnen mobiele werkers op veilige wijze vanaf hun mobiele apparaat documenten verzenden naar de cloud of naar collega’s en deze afdrukken op vrijwel iedere printer of mfp.

“Mobiel werken gaat vaak gepaard met onnodige complexiteit en workflow-bottlenecks, bijvoorbeeld als je geen verbinding kunt maken met een lokale printer of de cloud-opslaglocatie van je werkgever”, aldus Jim Rise, senior vice president van de Office & Solutions Business Group van Xerox. “Deze vijf gebruiksvriendelijke tools verwijderen de obstakels die mobiel werken in de weg zitten. Werknemers kunnen zo optimaal productief blijven wanneer zij niet op kantoor aan het werk zijn.”

  • Xerox Mobile Print Cloud v3.0 is nu uitgebreid met @PrintByXerox, een tool die het mogelijk maakt om documenten veilig af te drukken via elke mfp die voorzien is van een ConnectKey-ondersteuning. De gebruiker hoeft enkel het document te mailen naar een speciaal ingesteld e-mailadres. Vervolgens wordt de printtaak op veilige wijze verzonden naar de mfp die zich het dichtst bij zijn of haar werkplek bevindt.
  • De Xerox Wireless Print Solutions Adapter zet een draadloze verbinding op om mogelijkheden voor mobiel printen, zoals Google Cloud Print en Apple AirPrint, toe te voegen aan printers of mfp’s waarin deze functionaliteit niet is ingebouwd. Deze adapter in zakformaat kan naast de printer of mfp worden gehouden en zorgt zo voor een naadloze integratie.
  • De Mobile Link App van Xerox ondersteunt nu zowel Android als iOS en biedt nog meer cloud-mogelijkheden. Zo kan een salesprofessional bijvoorbeeld zijn facturen scannen of een foto ervan nemen en deze bij het verzenden naar de SharePoint-map van de afdeling debiteuren ook automatisch kopiëren naar zijn Dropbox-account en e-mailen naar zijn leidinggevende.
  • De nieuwe PrintSafe Software van Xerox biedt een beveiligingsoplossing voor authenticatie en ‘pull printing’ die in combinatie met de meeste printers en mfp’s werkt. Volgens het onderzoeksbureau Quocirca zegt 63 procent van alle bedrijven wel eens te maken hebben gehad met een of meer printgerelateerde beveiligingsincidenten¹. PrintSafe Software kan ook worden gebruikt in combinatie met de meeste branchestandaard kaartlezers. Deze betaalbare oplossing is inzetbaar op apparaten van zowel Xerox als andere leveranciers en biedt geauthenticeerde gebruikers de mogelijkheid om op elk gewenst moment afdruktaken naar een printer te verzenden, ongeacht hun locatie.

Beschikbaarheid

Xerox Mobile Print Cloud v3.0, Xerox Mobile Print Solution v3.6 en Xerox PrintSafe Software zijn per direct wereldwijd verkrijgbaar. De Xerox Mobile Link App (beschikbaar via Google Play en de Apple App Store) en de Xerox Wireless Print Solutions Adapter zijn vanaf eind december verkrijgbaar.

¹ Quocirca, The Mobile Print Enterprise, januari 2015

Over Xerox

Xerox draagt ertoe bij om de manier van werken in de wereld te veranderen. Dankzij onze knowhow op het gebied van beeldtechnieken, vakprocessen, gegevensanalyse, automatisering en onze kennis van de gebruikers modelleren wij de werkstromen om mensen productiever, efficiënter en persoonlijker te laten werken. Met een personeelsbestand van meer dan 130.000 personen oefenen wij onze activiteiten uit in 180 landen. Wij ontwerpen nuttige innovaties en leveren diensten voor de optimalisering van vakprocessen, afdrukapparatuur alsook software en oplossingen die in de ogen van onze klanten het verschil maken.

Voor meer informatie: http://www.xerox.be.

Contactpersonen voor de media

Pierre Collette, Xerox België-Luxemburg – Tel. 02 716 65 11

pierre.collette@xerox.com

Renato Jannone, Eurolife – Tel. 02 374 36 33 / 0495 26 12 03

renato.jannone@eurolife.be

Xerox®, Xerox en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen.