Het paradepaardje van Smartify is een aanbod van naar eigen wens te personaliseren beheerde afdrukdiensten

Zaventem, 6 oktober 2016 — Xerox België-Luxemburg kan zich alleen maar verheugen over de ontwikkeling van zijn partner Xerdo die na de afronding van de fusie met Teknologic voor de nieuwe naam Smartify koos.

Even terugblikken: in april 2014 trad Xerdo toe tot het Xerox-kanaal voor de verkoop van print apparatuur, software en services. Toen al was Xerox erg tevreden over de komst van deze nieuwe multi-merkpartner. Deze beschikte immers over een stevige troef die ook vandaag voor Smartify geldt. Xerdo maakte namelijk deel uit van Uptime Group dat zijn adelbrieven heeft verworven met het commercialiseren en installeren van infrastructurele IT-oplossingen die alle behoeften van ondernemingen van alle grootte dekken. Uptime Group is zélf een pijler van de internationale groep Cronos.

Teknologic was nooit een onbekende in de printingmarkt. Het bedrijf heeft zich sinds zijn oprichting in 2011 met zijn team van technici en analisten toegelegd op het onderhoud van uitrustingen die worden gecommercialiseerd via directe verkoop en de businesscenters en dealers van Samsung, maar ook op de uitrol van documentaire oplossingen en beheerde afdrukdiensten op maat om tegemoet te komen aan de behoeften van de gebruikers van deze uitrustingen.

Dankzij de fusie met Teknologic heeft Smartify zich dus verzekerd van de competenties die vereist zijn voor zijn verdere ontwikkeling. De nieuwe pijl op zijn boog is het vermogen om dit soort diensten te commercialiseren en te installeren via eigen of door Xerox geleverde software voor beheer van machineparken.

Dominic Barthelon, co-managing Partner van Smartify: “Door het aanbieden van deze beheerde afdrukdiensten kunnen we ondernemingen helpen de totale kostprijs van hun bestaande afdrukomgeving te evalueren en hun afdrukinfrastructuur beter te beheren, ongeacht de aanwezige merken of soort apparatuur. Niets dan winst dus voor de klanten die op het einde van de rit profiteren van lagere afdruk- en reproductiekosten en een hogere productiviteit in een multiplatformomgeving, terwijl ze tevens minder IT-ondersteuning nodig hebben.”

Stef Lefevre, co-managing partner van Smartify: “Onze aanpak wat betreft beheerde afdrukdiensten begint met een evaluatie van de printomgeving van de klant. Op die manier verzamelen we de elementen om inzicht te krijgen in de bestaande situatie en een balans op te maken om daarna deskundig advies geven aan onze gesprekspartners. Dat advies slaat niet alleen terug op een betere kostenbeheersing, maar ook mogelijke verbeteringen. De mogelijkheden variëren naargelang de bestaande situatie, de behoeften en desiderata van de klant. Het kan bijvoorbeeld een rationalisering zijn van het aantal persoonlijke systemen, de installatie van multifunctionele systemen, de implementatie van mobiele afdrukoplossingen, etc. Na de evaluatie- en adviesfase leggen wij een offerte voor die gevolgd wordt door twee fases: de implementatie en het operationeel beheer. Om dit beheer in goede banen te leiden volgen onze specialisten met behulp van krachtige tools van op afstand de goede werking en het prestatieniveau van de printeruitrusting en gaan indien nodig over tot proactieve interventies.”

-XXX-

Over Xerox
Xerox helpt bij de verandering van de manier waarop wij werken. Met onze expertise in imaging, bedrijfsprocessen, analytics, automatisering en onze kennis van wat gebruikers willen, verbeteren wij de workflow en versterken wij productiviteit, efficiëntie en personalisering. Meer dan 140.000 Xerox-medewerkers, actief in 180 landen, werken aan betekenisvolle innovaties en bieden business process dienstverlening, printapparatuur, software en oplossingen die het verschil maken voor onze klanten en hun klanten. Op 29 januari heeft Xerox een splitsing aangekondigd. De organisatie wordt opgesplitst in twee onafhankelijke, beursgenoteerde ondernemingen: Xerox Corporation dat de activiteiten inzake documentaire technologie en outsourcing zal omvatten, en Conduent Incorporated dat zich zal toeleggen op het domein van diensten voor businessprocessmanagement. Xerox verwacht de splitsing eind 2016 te voltooien. Vind meer informatie over Xerox België op www.xerox.be.

Contactpersonen voor de media
Pierre Collette, Xerox België-Luxemburg – Tel. 02 716 65 11 – pierre.collette@xerox.com
Renato Jannone, Eurolife – Tel. 02 374 36 33 / 0495 26 12 03 – renato.jannone@eurolife.be

Xerox®, Xerox en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen.