Zaventem, 14 oktober 2016Xerox startte vandaag de laatste fase van zijn plan om zich op te splitsen in twee onafhankelijke, beursgenoteerde bedrijven. Hiertoe werd de wereldwijde merkidentiteit van Conduent Incorporated voorgesteld. Conduent positioneert zich meteen als leider op het domein van diensten voor het beheer van businessprocessen.

“Onze merkidentiteit past bij de basisideeën die onze onderneming sturen en bij de waarde die wij creëren voor onze klanten”, verklaarde Ashok Vemuri, de eerste CEO van Conduent zodra de afsplitsing van Xerox (normaal eind 2016) een feit is. “Overheden en bedrijven zoeken middelen tot verbetering en modernisering van de manier waarop ze interageren met de stakeholders van hun activiteiten en met hun klanten. Wij vormen een bedrijf dat steunt op continue aandacht voor de behoeften van onze klanten, op de uitmuntendheid van onze aanbiedingen en op een pakket essentiële waarden… Daarmee leveren wij een consistente ervaring en een voordeel voor alle betrokken partijen.”

De mondiale merkidentiteit van Conduent
Voor de naam Conduent werd inspiratie geput uit de expertise van het bedrijf, toegepast op het beheer van de transactionele relaties die bestaan tussen stakeholders van zijn activiteit en zijn klanten. Die activiteit kan te maken hebben met de domeinen van de klantrelatie, vervoersoplossingen, gezondheidszorgen, digitale betalingen. Net zoals zijn naam, weerspiegelt de merkidentiteit van Conduent de manier waarop het bedrijf zal functioneren. Het zal opereren als een verlengstuk van zijn klanten, om hen te helpen op hun beurt toe te zien op de loyaliteit, retentie en tevredenheid van hun eindgebruikers.

Het vette lettertype verwijst naar stabiliteit en dertig jaar activiteit, ontplooid om de kritieke operaties van ondernemingen en overheden te ondersteunen. De verbinding tussen de laatste N en de T in de naam Conduent benadrukt de centrale plaats die de stakeholders van zijn activiteit innemen in zijn businessmodel. De samenstellende letters van Conduent vestigen de aandacht van de lezer ook op de unieke uitspraak van deze gezochte naam.

De drie parallellogrammen die het symbool samenstellen, staan voor meerdere ideeën inzake het nieuwe bedrijf:

  • Samen vertegenwoordigen ze beweging en behendigheid evenals de relatie tussen Conduent en zijn klanten en eindgebruikers.
  • Individueel staan ze voor de drie belangrijkste stakeholders in de activiteit van Conduent: de klanten, de werknemers en de investeerders.
  • De pijl, centraal in het symbool, benadrukt dat Conduent de organisaties helpt om hun relaties met de stakeholders van hun activiteit (kopers, pendelaars, patiënten, klanten, werknemers en burgers) te laten evolueren, te transformeren en te verbeteren.

Het oranje rond de pijl is uniek in de internationale dienstensector: oranje symboliseert energie.

Met een omzet van ongeveer 7 miljard dollar in 2015 en met 93.000 medewerkers in de hele wereld, duikt Conduent meteen op in de Fortune 500 als onderneming met specialisatie in diensten voor het beheer van businessprocessen en expert in verwerking van intensieve transacties, analytische data en automatisering. De unieke aanbodwaaier van Conduent raakt elke dag miljoenen mensen, meer bepaald twee derden van de verzekerde patiënten in de VS en bijna 9 miljoen mensen die dagelijks tolsystemen passeren. Om meer te weten surft u naar www.conduent.com.

Conduent zou tegen het eind van dit jaar afgesplitst moeten zijn van Xerox. De transactie is onderworpen aan de definitieve goedkeuring door de raad van bestuur van Xerox.

-XXX-

Over Xerox
Xerox helpt bij de verandering van de manier waarop wij werken. Met onze expertise in imaging, bedrijfsprocessen, analytics, automatisering en onze kennis van wat gebruikers willen, verbeteren wij de workflow en versterken wij productiviteit, efficiëntie en personalisering. Meer dan 140.000 Xerox-medewerkers, actief in 180 landen, werken aan betekenisvolle innovaties en bieden business process dienstverlening, printapparatuur, software en oplossingen die het verschil maken voor onze klanten en hun klanten. Op 29 januari heeft Xerox een splitsing aangekondigd. De organisatie wordt opgesplitst in twee onafhankelijke, beursgenoteerde ondernemingen: Xerox Corporation dat de activiteiten inzake documentaire technologie en outsourcing zal omvatten, en Conduent Incorporated dat zich zal toeleggen op het domein van diensten voor businessprocessmanagement. Xerox verwacht de splitsing eind 2016 te voltooien. Vind meer informatie over Xerox België op www.xerox.be.

 Contactpersonen voor de media
Pierre Collette, Xerox België-Luxemburg – Tel. 02 716 65 11 – pierre.collette@xerox.com
Renato Jannone, Eurolife – Tel. 02 374 36 33 / 0495 26 12 03 – renato.jannone@eurolife.be

Xerox®, Xerox en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen.