Xerox Services heeft tijdens het ITS World Congress de eerste resultaten onthuld van zijn Global Transportation Survey, een onderzoek dat zich met name ook op België toespitste.

Zaventem, 19 oktober 2016 — In de hele wereld moeten steden het hoofd bieden aan een groeiende vraag naar geïntegreerde vervoersdiensten én aan een aanzienlijke toename van hun bevolking. Onderzoek van Xerox, waarin 23 steden nader werden bekeken¹, toont aan dat de burgers steile verwachtingen koesteren inzake broodnodige innovatie in het stadsvervoer tijdens de komende jaren. De eindresultaten van dit onderzoek worden pas begin 2017 gepubliceerd, maar nu al blijkt dat de helft van de respondenten (49%) denken dat ze tegen 2020 zullen beschikken over één applicatie die al hun vervoersbehoeften dekt, terwijl 27% van hen denkt dat ze tegen dan een autonome wagen gebruiken.

“Mobiliteit is een complexe materie, net zoals het infrastructuurprobleem. Het is weinig waarschijnlijk dat we tegen 2020 al op ruime schaal technologieën kunnen gebruiken die de bestuurder overbodig maken”, stelt Pat Elizondo, senior vice president, Global Sales & Marketing, Public Sector, Xerox. “De steden beschikken echter over middelen om tegemoet te komen aan de vraag naar innovatie vanwege hun burgers, en om tegen dan vooruitgang te boeken, meer bepaald door een unieke en geïntegreerde mobiliteitsapp te leveren.”

Xerox ontwikkelde begin dit jaar een dergelijke applicatie die inspeelt op de verwachtingen van burgers inzake vervoer. Deze applicatie, Go genaamd, wordt nu getest in Los Angeles, Denver, Centennial en Bangalore. De app berekent – rekening houdend met alle vervoersopties waarover een stad beschikt – het snelste, goedkoopste en meest ecologische traject om een bestemming te bereiken.

“Het aanbieden van gesofistikeerde apps zoals Go LA en Go Denver is bevorderlijk voor een gedragswijziging bij de burgers”, stelt Elizondo. “De jongere generatie is weliswaar meer geneigd om het openbaar vervoer te gebruiken, maar feit is evenzeer dat de oudere bevolkingslagen nog altijd liever de auto gebruiken. Met deze applicaties blijft niemand in de koude staan: ze beantwoorden daarentegen aan de verwachtingen van alle gebruikers van de openbare weg door alternatieve transportmodi voor te stellen. Uiteindelijk zal dit leiden tot een minder uitzichtloze verkeersknoop door efficiënter gebruik van bestaande infrastructuur.”

De Go-applicaties werden van 10 tot 14 oktober voorgesteld op de Xerox-stand op het ITS World Congress in Melbourne (Australië). Daar werden overigens ook andere innovaties voorgesteld om de belangrijke mobiliteitsvraagstukken aan te pakken waarmee steden in de hele wereld af te rekenen hebben. Tot die innovaties behoorden:

  • Mobility Companion – een oplossing die reizigers een geïntegreerd overzicht geven van alle vervoersdiensten die beschikbaar zijn in een regio. Deze oplossing is momenteel al beschikbaar in Europa.
  • Xerox Seamless® – een zeer gebruiksvriendelijkste universele mobiele betaaloplossing. De pendelaar downloadt de app Xerox Seamless op zijn NFC-compatibele smartphone en registreert zich om zijn account te activeren. Om te reizen hoeft hij nu enkel nog zijn smartphone aan te bieden voor eender welke NFC Xerox Seamless terminal.

Er namen ook topmanagers van Xerox deel aan meer dan 20 sessies van het congres, als sprekers, organisatoren of moderatoren, en dit voor zeer uiteenlopende thema’s: parkeren, mobiliteit als service, intelligente vervoersoplossingen en de digitale stad.

De Global Transportation Survey van Xerox
De resultaten van het onderzoek worden in januari 2017 gepubliceerd door Conduent Inc., de onderneming met specialisatie in de levering van diensten voor het beheer van businessprocessen die ontstaat na de opsplitsing van Xerox, gepland tegen einde 2016.

-XXX-

¹ Dit onlineonderzoek vond plaats bij gebruikers van 18 tot 65 jaar, in het bezit van een rijbewijs. De uiteindelijke steekproef (2.320 personen) werd tussen 6 en 22 september 2016 verkregen via 23 steden: Londen (109), Melbourne (100), Sydney (100), Singapore (101), Austin (100), Los Angeles (100), New York (100), Philadelphia (100), Portland (100), San Francisco (100), Washington DC (100), Kuala Lumpur (100), Amsterdam (100), Milaan (100), Parijs (104), Madrid (100), Brussel (101), Montreal (100), Toronto (104), Mexico (100), Santiago (101), Lima (100) en Frankfurt (100).

Over Xerox
Xerox helpt bij de verandering van de manier waarop wij werken. Met onze expertise in imaging, bedrijfsprocessen, analytics, automatisering en onze kennis van wat gebruikers willen, verbeteren wij de workflow en versterken wij productiviteit, efficiëntie en personalisering. Meer dan 140.000 Xerox-medewerkers, actief in 180 landen, werken aan betekenisvolle innovaties en bieden business process dienstverlening, printapparatuur, software en oplossingen die het verschil maken voor onze klanten en hun klanten. Op 29 januari heeft Xerox een splitsing aangekondigd. De organisatie wordt opgesplitst in twee onafhankelijke, beursgenoteerde ondernemingen: Xerox Corporation dat de activiteiten inzake documentaire technologie en outsourcing zal omvatten, en Conduent Incorporated dat zich zal toeleggen op het domein van diensten voor businessprocessmanagement. Xerox verwacht de splitsing eind 2016 te voltooien. Vind meer informatie over Xerox België op www.xerox.be.

Contactpersonen voor de media
Pierre Collette, Xerox België-Luxemburg – Tel. 02 716 65 11 – pierre.collette@xerox.com
Renato Jannone, Eurolife – Tel. 02 374 36 33 / 0495 26 12 03 – renato.jannone@eurolife.be

Xerox®, Xerox en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen.