Zaventem, 26 oktober 2016Xerox behaalt andermaal een toppositie in het rapport van IDC MarketScape met de titel “Worldwide Document Workflow Services Hardcopy 2016 Vendor Assessment” ¹. Xerox krijgt deze titel nu al zes jaar na elkaar in de rapporten van IDC MarketScape die de managed print– en documentservices evalueren evenals hun evolutie naar diensten voor het beheer van de documentenstroom.

Xerox werd in dit rapport geëvalueerd als enige fabrikant van printapparatuur die over een organisatie met specialisatie in het beheer van documentstromen beschikt. Het aanbod inzake automatisering van de werkstromen vormt al jaren een essentieel element van de tools tot verbetering van de productiviteit en van de bedrijfsprocessen. Het helpt de klanten om opstoppingen en inefficiënties in het documentbeheer te vermijden. Xerox blijft zijn aanbod voor werkstromenautomatisering met intersectorale roeping enerzijds en voor verticale markten anderzijds verrijken, met alweer 29 nieuwe oplossingen voor de sectoren van detailbankdiensten, fabricage, overheid en gezondheidszorg en het hele hoger onderwijs.

Tot de nieuwigheden behoren een methodologie voor evaluatie van de werkstromen, evolutieve businessprocesmodellen, intelligente documentverwerking en de herkenning van formulieren. Een voorbeeld: de iBPM-aanbiedingen (intelligent businessprocesmanagement) van Xerox stellen de oplossingen in staat te evolueren en sneller nieuwe toepassingen te ontwikkelen die meer personalisering ondersteunen: alle voordeel voor partners en klanten!

“De diensten voor beheer van de documentenstroom omvatten vele voordelen voor een brede waaier van industrieën en bedrijfsafdelingen: dat gaat van lager papierverbruik tot hogere productiviteit van de werknemers, via kostenvermindering en beveiliging van data en documenten”, stelt Mike Feldman, voorzitter van de Large Enterprise Organisations bij Xerox. “Ons nogmaals bevestigde marktleiderschap getuigt van onze stevige groei en van de voortdurende integratie van softwareoplossingen en diensten die onze klanten belangrijke voordelen schenken, vooral op het vlak van personalisering.”

Xerox blijft overigens zijn waaier aan oplossingen en diensten voor het beheer van de documentenstroom stofferen en zijn aanwezigheid op de markt verruimen via partnerships en acquisities. Tot zijn cruciale partners behoren Hyland Software voor contentmanagement, Top Image Systems voor de input van bedrijfscontent en Datawatch voor data-analyse.

Het rapport benadrukt de troeven van Xerox zoals:

  • Weldoordachte strategie en roadbook wat betreft het beheer van documentenstromen en plannen om te onderhandelen over partnerships en om fusies te realiseren om een continue expansie te bevorderen.
  • Basisoplossingen met het oog op een brede waaier van professionele intersectorale applicaties, alsook op de specifieke behoeften van verticale sectoren om zich te kunnen inplanten op belangrijke markten die strategisch nuttig zijn voor de groei, zoals productie, bankdiensten en hoger onderwijs.
  • Een solide portefeuille van diensten voor het beheer van documentenstromen, met inbegrip van de tools van eigen huis voor evaluatie en samenwerking.

Xerox’ waaier aan diensten voor het beheer van documentenstromen omvat ook intersectorale oplossingen voor front- én backoffice. Deze horizontale oplossingen omvatten de klant- en leveranciersrekeningen, de integratie van de gerekruteerde kandidaten en het beheer van de werknemersdossiers.

-XXX-

¹ IDC MarketScape Worldwide Document Workflow Services Hardcopy 2016 Vendor Assessment, doc no US40994416, September 2016.

Over Xerox
Xerox helpt bij de verandering van de manier waarop wij werken. Met onze expertise in imaging, bedrijfsprocessen, analytics, automatisering en onze kennis van wat gebruikers willen, verbeteren wij de workflow en versterken wij productiviteit, efficiëntie en personalisering. Meer dan 140.000 Xerox-medewerkers, actief in 180 landen, werken aan betekenisvolle innovaties en bieden business process dienstverlening, printapparatuur, software en oplossingen die het verschil maken voor onze klanten en hun klanten. Op 29 januari heeft Xerox een splitsing aangekondigd. De organisatie wordt opgesplitst in twee onafhankelijke, beursgenoteerde ondernemingen: Xerox Corporation dat de activiteiten inzake documentaire technologie en outsourcing zal omvatten, en Conduent Incorporated dat zich zal toeleggen op het domein van diensten voor businessprocessmanagement. Xerox verwacht de splitsing eind 2016 te voltooien. Vind meer informatie over Xerox België op www.xerox.be.

Contactpersonen voor de media
Pierre Collette, Xerox België-Luxemburg – Tel. 02 716 65 11 – pierre.collette@xerox.com
Renato Jannone, Eurolife – Tel. 02 374 36 33 / 0495 26 12 03 – renato.jannone@eurolife.be

Xerox®, Xerox en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen.