Enveloprint treedt toe samen met de investering in een Xerox iGen5.

Zaventem, 10 november 2016 —  Enveloprint, een Hollandse specialist in grafische producties en verpakkingen, verruilde ruim een jaar geleden de iGen4 van Xerox in voor een Xerox iGen150. Nu investeert Enveloprint opnieuw in de iGen-familie, ditmaal gaat het om een Xerox iGen5 kleurenpers.

Gelijktijdig met de investering in de iGen5 is Enveloprint toegetreden tot het Xerox Premier Partner Netwerk. Dit netwerk bestaat wereldwijd uit innovatieve marketing services bedrijven die vooroplopen in de industrie, creatief zijn en kunnen samenwerken. Sander Hengeveld, een van de drie directieleden bij Enveloprint: “We zijn trots dat we onszelf Premier Partner mogen noemen. Het netwerk biedt ons nieuwe groeikansen en geeft ons de mogelijkheid om onze kennis nog verder uit te breiden.”

Enveloprint maakte vorig jaar een kwaliteitsslag met de investering in de Xerox iGen150, met name wat de halftonen en het raster betreft. Nu was Enveloprint op zoek naar mogelijkheden voor meer capaciteit door de extra vraag naar digitaal drukwerk. Met de Xerox iGen5 is de organisatie in staat het volume nog verder op te schroeven.

Beide machines werken met dezelfde workflow automatiseringssoftware, Xerox Freeflow Core. Deze workflow software interacteert met de webshop van Enveloprint. De Xerox Freeflow Core software zorgt er voor dat iedere opdracht vanuit het webportaal automatisch door middel van logische conditionering op de juiste impositie wordt gezet en wordt voorzien van de juiste kleurstellingen. Dit alles zonder enige interventie van de operator. Door deze verregaande automatisering is Enveloprint in staat te voldoen aan steeds kortere doorlooptijden.

Ed van Craaikamp, directeur bij Enveloprint en met name verantwoordelijk voor de drukkerij: “Met een tweede Xerox iGen erbij kunnen we nu eenvoudig voldoen aan de zeer korte doorlooptijden die vandaag de dag gevraagd worden. Met de twee persen zijn we in staat om onder één dak uniformiteit, mooie kwaliteit en een goede service te bieden.”

-XXX-

Over Xerox
Xerox helpt bij de verandering van de manier waarop wij werken. Met onze expertise in imaging, bedrijfsprocessen, analytics, automatisering en onze kennis van wat gebruikers willen, verbeteren wij de workflow en versterken wij productiviteit, efficiëntie en personalisering. Meer dan 140.000 Xerox-medewerkers, actief in 180 landen, werken aan betekenisvolle innovaties en bieden business process dienstverlening, printapparatuur, software en oplossingen die het verschil maken voor onze klanten en hun klanten. Op 29 januari heeft Xerox een splitsing aangekondigd. De organisatie wordt opgesplitst in twee onafhankelijke, beursgenoteerde ondernemingen: Xerox Corporation dat de activiteiten inzake documentaire technologie en outsourcing zal omvatten, en Conduent Incorporated dat zich zal toeleggen op het domein van diensten voor businessprocessmanagement. Xerox verwacht de splitsing eind 2016 te voltooien. Vind meer informatie over Xerox België op www.xerox.be.

Contactpersonen voor de media
Pierre Collette, Xerox België-Luxemburg – Tel. 02 716 65 11 – pierre.collette@xerox.com
Renato Jannone, Eurolife – Tel. 02 374 36 33 / 0495 26 12 03 – renato.jannone@eurolife.be

Xerox®, Xerox en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen.