Zaventem, 26 juni 2013 – De negen concessiehouders van Xerox beheren samen meer dan 2.500 afdruksystemen via XPPS-contracten (Xerox Partner Print Services), met een gemiddelde van 6 machines per contract. Deze cijfers tonen duidelijk aan dat de contracten voor beheerde afdrukdiensten niet langer het voorrecht zijn van uitsluitend grote ondernemingen. Ook steeds meer kmo's hebben er belangstelling voor. Deze toenemende vraag is dan ook de reden waarom sinds 18 februari 2013 ICT-ondernemingen die documentenbeheer in hun dienstenaanbod willen opnemen ook de mogelijkheid hebben om XPPS-diensten te leveren aan kleine en middelgrote ondernemingen na het verkrijgen van een ad-hoccertificatie.

InfoTrends verwacht dat de Europese markt voor beheerde afdrukdiensten (Managed Print Services) tot 2015 met 13,5% per jaar zal groeien, met een verwachte stijging van 15% bij de kmo's. De diensten winnen terrein bij deze klanten omdat zij steeds meer belang hechten aan de elementen kosten, productiviteit, veiligheid en duurzame ontwikkeling. Door met zijn XPPS-aanbod in te spelen op deze vier prioriteiten komt Xerox perfect aan hun verwachtingen tegemoet.

Door de diensten en bijbehorende tools van dit aanbod voor te stellen helpen de partners van Xerox de kmo's de totale kostprijs van hun bestaande afdrukomgeving te evalueren, hun afdruknetwerken te optimaliseren voor een maximale prestatie en hun afdrukinfrastructuur te beheren. Sinds het einde van 2012 zijn deze diensten trouwens beschikbaar voor alle uitrusting die bij de klanten en prospects geïnstalleerd is, die van concurrerende fabrikanten inbegrepen. De klanten profiteren hier ten volle van en realiseren op het einde van de rit lagere afdruk- en reproductiekosten en een verhoogde productiviteit in een multiplatformomgeving met minder behoefte aan IT-ondersteuning.

Naast de XPPS-diensten biedt Xerox ook onderhoudsdiensten aan voor diverse merken, samen met het PagePack-contract. Kmo's die dit contract ondertekenen, betalen per pagina een vaste prijs waarin de verbruiksproducten en het onderhoud on site zijn inbegrepen, ongeacht de gebruikte uitrusting : digitale copiers, multifunctionals of printers.

Om zijn partners te begeleiden in de ontwikkeling van hun portefeuille biedt Xerox doorlopende opleidingen aan om hun expertise op het hoogste niveau te houden en doet het geregeld nieuwe investeringen. Zo heeft de onderneming haar partners, via de overname van het bedrijf New Field IT, softwaretools ter beschikking gesteld waarmee ze een uitbestede afdrukbeheeroplossing sneller kunnen implementeren. Deze tools maken het onder meer mogelijk een volledige verdieping in kaart te brengen door het gebruik van de afdrukuitrusting, zoals printers en copiers, in de kantooromgeving te analyseren. Daarna is het een koud kunstje om het gebruik te controleren en de totale afdrukkosten te beheersen.

Het certificeringsprogramma dat de partners die de XPPS-diensten willen distribueren met succes moeten volgen, is gestructureerd en structurerend. Het werkt met online opleidingen en biedt ondersteuning die aangepast is aan de specifieke behoeften van de partners. Zij kunnen ook opleidingen van een week in Engeland bijwonen, gegeven door experts van Xerox, om hun werkwijze te perfectioneren en te leren hoe ze op hun beurt hun verkopers moeten opleiden.

De partners hebben bovendien de mogelijkheid om de Xerox Partners Print Services onder hun eigen naam te leveren, met de hulp van de wereldwijde supportinfrastructuur van Xerox. In dat geval host Xerox de technologische tools terwijl de partners de diensten leveren. De prijs wordt bepaald door de partner en hangt af van de weg die moet worden afgelegd tussen de bestaande situatie en de toekomstige afdrukinfrastructuur die de klant wenst.

"De kwaliteit van ons aanbod en onze ervaring in het domein van de beheerde afdrukdiensten geven onze partners zekerheid. Bovendien kunnen wij hen een echt opleidingsplan voorstellen en hun te verwachten investeringen in infrastructuur ramen", zegt Pierre Collette, Marketing Manager Xerox Belux.

-XXX-

Over Xerox Europe

Sinds de uitvinding van de xerografie 75 jaar geleden helpt Xerox ondernemingen om de uitvoering van hun werk te vereenvoudigen. Vandaag zijn wij wereldleider in bedrijfsproces- en documentbeheer, waardoor mensen efficiënter kunnen werken en zich toeleggen op hun kernactiviteiten. Xerox heeft zijn hoofdzetel in Norwalk (Connecticut, Verenigde Staten) en stelt meer dan 140.000 personen te werk in 160 landen, die bedrijfsdiensten, afdrukuitrusting en software leveren aan commerciële en overheidsorganisaties. Voor meer informatie, zie www.xerox.com.

Xerox Europe heeft productie- en logistieke vestigingen in Ierland, het VK en Nederland, en een onderzoekscentrum – Xerox Research Centre Europe – in Grenoble (Frankrijk).

Voor meer informatie kunt u terecht op de websites www.xerox.be, http://www.xerox.com/news/nlbe.html of http://www.realbusiness.com . Beleggers vinden bovendien meer informatie op de website http://www.xerox.com/investor .

Xerox Europe beschikt tevens over logistieke en productievestigingen in Ierland, Groot-Brittannië en Nederland, en over een centrum voor onderzoek en ontwikkeling in het Franse Grenoble (Xerox Research Centre Europe).

-XXX-

Contactpersonen voor de media
Pierre Collette, Xerox België-Luxemburg – Tel. 02 716 65 11
pierre.collette@xerox.com
Renato Jannone, Eurolife – Tel. 02 374 36 33 / 0495 26 12 03
renato.jannone@eurolife.be

Opmerking: Wie RSS-feeds wenst te ontvangen, kan terecht op http://news.xerox.com/pr/xerox/rss.aspx . Opiniebijdragen en sectorale vooruitzichten vindt u op http://twitter.com/xeroxcorp , http://twitter.com/xeroxoffice , http://twitter.com/xeroxproduction , http://twitter.com/servicesatxerox http://twitter.com/XeroxSME , http://twitter.com/XRCE , http://www.xerox.com/blogs en http://www.xerox.com/podcasts.

XEROX®, XEROX en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen.