Zaventem, 18 november 2013 – Copaco N.V, distributeur in de Benelux van Informatie en Communicatie Technologie (ICT), is door Xerox, een technologie gedreven service-organisatie, benoemd tot distributeur van het Xerox Replacement Cartridge (XRC) assortiment. Deze lijn van laaggeprijsde en milieuvriendelijke tonercartridges richt zich op niet-Xerox printers, zoals Brother, HP, IBM, Kyocera en Lexmark. Ten opzichte van OEM-cartridges geldt een kostenbesparing van ongeveer 25% procent. Xerox Replacement Cartridges bieden hoogwaardige printkwaliteit van de eerste tot de laatste pagina. De paginaopbrengst is minimaal gelijk aan de OEM cartridge, maar in de meeste gevallen ook hoger. Daarbij geldt een 100% levenslange tevredenheidsgarantie.

“Copaco werkt al lang samen met Xerox. Door onze focus op deze producten te zetten via een toegewijd team, zijn we een sterke speler in de markt”, zegt Elisabeth de Loof, Business Unit Manager Xerox bij Copaco. “We zijn dan ook heel tevreden met deze assortimentsuitbreiding, daar de producten perfect binnen onze visie passen: service op maat en een hoger rendement dan OEM cartridges. Ons persoonlijk contact met de klant staat ons toe hen in deze keuze te begeleiden.”

“De cartridges uit de Xerox Replacement Cartridges-lijn voldoen aan dezelfde kwaliteitsnormen die Xerox hanteert voor de cartridges voor Xerox-printers en -mfp’s”, aldus Joëlle Segier en Patrick van Schaik, productspecialisten bij Xerox Supplies Business Group Benelux. “Met Xerox Replacement Cartridges kunnen gebruikers vertrouwen op topkwaliteit. Met Copaco als distributeur zijn de gebruikers verzekerd van een goede leveringsbetrouwbaarheid en adequate kennis. Dit stelt gebruikers in staat om onmiddellijk en zonder risico een forse besparing op hun printkosten te bekomen en tegelijkertijd milieuvriendelijk te zijn.”

Milieu

Xerox Replacement Cartridges zorgen ervoor dat er geen plastic in de afvalstroom terechtkomt. Hoewel zij nieuwe en hergeconditioneerde componenten bevatten, zijn alle kritieke xerografische componenten 100% nieuw. Voor deze cartridges worden door Xerox gespecificeerde en goedgekeurde toners gebruikt, evenals nieuwe fotoreceptoren, reinigingsbladen, gecertificeerde ontwikkelrollen en nog meer.

De cartridges zijn gemaakt volgens de ISO 14001 en 9001 standaarden om zeker te zijn van de hoogste productie-en management systemen. Xerox test gerecycleerde verpakkingsmaterialen en moedigt recycling van verpakking aan.

-XXX-

Over Xerox Europe

Sinds de uitvinding van de xerografie 75 jaar geleden helpt Xerox ondernemingen om de uitvoering van hun werk te vereenvoudigen. Vandaag zijn wij wereldleider in bedrijfsproces- en documentbeheer, waardoor mensen efficiënter kunnen werken en zich toeleggen op hun kernactiviteiten. Xerox heeft zijn hoofdzetel in Norwalk (Connecticut, Verenigde Staten) en stelt meer dan 140.000 personen te werk in 160 landen, die bedrijfsdiensten, afdrukuitrusting en software leveren aan commerciële en overheidsorganisaties. Voor meer informatie, zie www.xerox.com.

Xerox Europe heeft productie- en logistieke vestigingen in Ierland, het VK en Nederland, en een onderzoekscentrum – Xerox Research Centre Europe – in Grenoble (Frankrijk).

Over Copaco

Copaco N.V.is actief in België en Luxemburg als distributeur van ICT-producten voor bedrijven en consumenten. Copaco Belgium maakt deel uit van de Copaco-groep die actief is in de Benelux en Frankrijk. Met ongeveer 400 medewerkers levert de groep computers, printers, netwerken, data storage, mobiele telefonie, software, industriële- en consumentenelektronica aan resellers. Daarnaast wordt een breed portfolio aan diensten aangeboden op het gebied van server, storage, mobility, logistic fulfillment en cloud services.

Copaco Belgium hecht een groot belang aan de tevredenheid van zijn klanten en heeft daarom een charter opgemaakt met de ‘Copaco promise’. De medewerkers streven er ten alle tijde naar om deze waarden te respecteren bij ieder contact met de klant.

Copaco gelooft in persoonlijk contact. Iedere klant kan Copaco bereiken via telefoon, email, of zelfs via een persoonlijk bezoek door de account managers. De Copaco medewerkers staan klaar om te helpen waar ze kunnen en geven een VIP-behandeling aan iedereen. Copaco is flexibel en reageert door zijn kleine structuur en deskundig personeel snel op alle vragen.

Daarnaast begrijpt Copaco dat iedere klant verschillende noden heeft, en past het bedrijf zijn service daaraan aan. Copaco belooft verder te gaan dan iedere andere distributeur. We serve you with a smile! Als laatste vindt Copaco een goede logistiek essentieel. Hier streeft het bedrijf naar stiptheid, flexibiliteit en pro-activiteit. Copaco houdt een grote stock, werkt dagelijks aan de verbreding van het assortiment en ondersteunt zijn klanten in de RMA-procedure.

Contactpersonen voor de media

Pierre Collette, Xerox België-Luxemburg – Tel. 02 716 65 11

pierre.collette@xerox.com

Renato Jannone, Eurolife – Tel. 02 374 36 33 / 0495 26 12 03

renato.jannone@eurolife.be

Opmerking

Wie RSS-feeds wenst te ontvangen, kan terecht op

http://news.xerox.com/rss.

Opiniebijdragen en sectorale vooruitzichten vindt u op http://www.linkedin.com/company/xerox, http://twitter.com/xeroxcorp, http://realbusinessatxerox.blogs.xerox.com, http://www.facebook.com/XeroxCorp, http://www.youtube.com/XeroxCorp.

XEROX®, XEROX en Design®, en ConnectKey™ zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen.