Zaventem, 19 november 2013 – Omdat organisaties altijd proberen de influx van documenten en data efficiënter te beheren, lanceert Xerox nieuwe tools om minder te printen en printkosten te besparen. Deze tools vereenvoudigen bovendien de uitvoering van het werk op een veilige en betrouwbare manier.

Ingrid Gonnissen, Country General Manager van Xerox België-Luxemburg: “Werk is niet langer iets dat op een ‘fysieke’ plek moet plaatsvinden. Het kan gelijk wanneer en gelijk waar gebeuren, wat zowel uitdagingen als mogelijkheden creëert. Onze nieuwe generatie Managed Print Services helpt organisaties hun informatie onder controle te krijgen, terwijl ze tegelijkertijd hun dagelijkse doelstellingen, zoals productiviteit, mobiliteit, security en duurzaamheid blijven beheren.”

Xerox combineert als MPS-marktleider expertise in technologie en documentmanagement met mogelijkheden op het gebied van business process- en IT-outsourcing.De onderneming heeft haar dienstenaanbod uitgebreid om rekening te houden met het feit dat mensen vandaag overal kunnen werken en met de gevolgen van de explosieve toename van te verwerken inhoud voor de productiviteit van de ondernemingen. 

“Xerox geeft een enorme boost aan haar Managed Print en Document Services-strategie”, aldus Angèle Boyd, group vice president Imaging/Output Document Solutions en SMB van IDC. “MPS gaat hierdoor veel verder dan het samenvoegen van printers en wordt ingebed in een holistische bedrijfsbenadering die de dagelijkse werkprocessen stroomlijnt en verbetert.”

Xerox hanteert een drie-fasen aanpak − evalueren en optimaliseren; beveiligen en integreren; automatiseren en vereenvoudigen – die als brug dient tussen de papieren en digitale werelden.

De nieuwe tools en diensten die beschikbaar zijn in het MPS-aanbod van  Xerox omvatten:

 • Evalueren en optimaliseren
  • Xerox CompleteView™ Pro creëert visuele dashboards via een web-based en interactieve applicatie die ‘wat als’-scenario’s van de printomgeving van een klant biedt. Organisaties krijgen daarmee inzicht in totale gebruikskosten, toestelratio's, machinegebruik en duurzaamheidsstatistieken. De verbeteringen omvatten een verbeterde modellering van oplossingen (data-analyse waarmee bedrijven verschillende scenario’s kunnen beoordelen voor ze een investering doen), support voor Xerox solid ink machines, en upload door de gebruiker van maatprijzen voor niet-Xerox uitrusting.
  • Xerox Production Assessment Services beoordelen productieprintomgevingen om kosten op de meest directe manier te besparen en efficiency te realiseren. De evaluaties bevatten onder meer de bezettingsgraad, de totale gebruikskosten, de productiewaardeketen en de maturiteit van de serviceprocessen.
 • Beveiligen en integreren
  • Xerox Print Security Audit Service monitort het printbeleid van organisaties om complianceproblemen op te sporen en vervolgens op te lossen. Het aanbod bevat adviesdiensten op basis van gegevensverzamelingtools en analyse.
  • Xerox Print Server Management Servicemaakt de IT-middelen van een onderneming vrij doordat Xerox de printservers, printwachtrijen en drivers bewaakt en samenvoegt.
  • Xerox Mobile Print Solution biedt beveiligd afdrukken met de Xerox Mobile Print app. Gebruikers kunnen vanaf hun desktop, laptop, tablet en smartphone printen. Extra verbeteringen bevatten:
   • de mogelijkheid om publieke printers te lokaliseren via GPS en kaarten;
   • integrated cloud printing met actieve directory van de klant;
   • Secure Card Reader- en Follow You Print-oplossingen voor een consistente gebruikerservaring;
   • de mogelijkheid om webpagina’s te printen, media te selecteren en ondersteuning te geven voor grote wereldwijde implementatiemodellen.
 • Automatiseren en vereenvoudigen
  • Xerox Content Management Services helpen ondernemingen hun werkprocessen te automatiseren en te vereenvoudigen met gebruik van minder papier. Efficiëntiewinst wordt bereikt dankzij Xerox workflow automatisering, documentmanagement-tools en adviesdiensten.
  • Xerox Ignite beoordeelt elektronisch examens en analyseert de resultaten, zodat onderwijsprofessionals hun leertraject kunnen aanpassen op basis van de vorderingen die studenten maken.

Beschikbaarheid
De Xerox Print Server Management Service zal als eerste in West-Europa uitgerold worden en in de overige regio’s in 2014. Xerox Ignite is direct beschikbaar in de Verenigde Staten, in andere regio’s in 2014.

Alle andere tools en services zijn onmiddellijk verkrijgbaar via de directe verkoopafdeling of via lokale verkoopvertegenwoordigers van Xerox in de Verenigde Staten, Canada, West-Europa en nieuwe groeimarkten.

-XXX-

Over Xerox Europe
Sinds de uitvinding van de xerografie 75 jaar geleden helpt Xerox ondernemingen om de uitvoering van hun werk te vereenvoudigen. Vandaag zijn wij wereldleider in bedrijfsproces- en documentbeheer, waardoor mensen efficiënter kunnen werken en zich toeleggen op hun kernactiviteiten. Xerox heeft zijn hoofdzetel in Norwalk (Connecticut, Verenigde Staten) en stelt meer dan 140.000 personen te werk in 160 landen, die bedrijfsdiensten, afdrukuitrusting en software leveren aan commerciële en overheidsorganisaties. Voor meer informatie, zie www.xerox.com.

Xerox Europe heeft productie- en logistieke vestigingen in Ierland, het VK en Nederland, en een onderzoekscentrum – Xerox Research Centre Europe – in Grenoble (Frankrijk).

Contactpersonen voor de media

Pierre Collette, Xerox België-Luxemburg – Tel. 02 716 65 11
pierre.collette@xerox.com

Renato Jannone, Eurolife – Tel. 02 374 36 33 / 0495 26 12 03
renato.jannone@eurolife.be

Opmerking

Wie RSS-feeds wenst te ontvangen, kan terecht op

http://news.xerox.com/rss.

Opiniebijdragen en sectorale vooruitzichten vindt u op http://www.linkedin.com/company/xerox, http://twitter.com/xeroxcorp, http://realbusinessatxerox.blogs.xerox.com, http://www.facebook.com/XeroxCorp, http://www.youtube.com/XeroxCorp.

XEROX®, XEROX en Design®, en ConnectKey™ zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen.