Zaventem, 16 december 2013 – Xerox heeft vandaag de lancering aangekondigd van de Xerox Supplies Services, een cloudoplossing die op eenvoudige en nauwkeurige wijze de controle en hernieuwing mogelijk maakt van de verbruiksartikelen voor zijn printers en netwerkmultifunctionals en voor die van alle andere belangrijke OEM-fabrikanten.

Xerox Supplies Services kunnen eenvoudig op afstand worden geïnstalleerd en zijn als desktopapplicatie te downloaden op een of meerdere pc’s of het netwerk. Het programma detecteert automatisch de apparaten om het gebruik van de toner en andere verbruiksartikelen te checken. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van polling – een techniek die continu data van randapparatuur uitvraagt en verstuurt richting reseller en gebruiker.

“Deze nieuwe oplossing neemt alle onduidelijkheid over de inventaris weg en zorgt ervoor dat het managen van printers voor onze resellers en klanten weer een stuk makkelijker wordt”, aldus Peter Held, Regional Manager European Reseller & Supplies Group bij Xerox. “Xerox Supplies Services biedt IT-resellers de mogelijkheid om een eenvoudige en contractloze optie aan hun service-aanbod toe te voegen om verbruiksartikelen te verkopen, waarmee ze hun business kunnen laten groeien.”

Als aanvulling op de Xerox Supplies Services biedt Xerox de XRC-cartridges (Replacement Cartridge range), die op het moment al door 3.000 resellers wordt aangeboden. Deze lijn van laaggeprijsde en milieuvriendelijke tonercartridges richt zich op niet-Xerox printers. De XRC-cartridges bieden de kwaliteit en betrouwbaarheid die gebruikers van Xerox gewend zijn, plus de zekerheid van het Xerox-merk.

De Xerox Supplies Services zijn een van de aanbiedingen die tot doel hebben klanten te helpen hun printomgeving beter te beheren. Zo kunnen kmo's bijvoorbeeld hun kosten verlagen en hun productiviteit opdrijven door gebruik te maken van de Xerox Partner Print Services: beheerde afdrukdiensten die specifiek voor hun behoeften ontworpen zijn.

Voor meer informatie over de Xerox Supplies Services kunnen partners contact opnemen met de Xerox Partner Support-lijn op 02 402 39 64.

-XXX-

Over Xerox Europe

Sinds de uitvinding van de xerografie 75 jaar geleden helpt Xerox ondernemingen om de uitvoering van hun werk te vereenvoudigen. Vandaag zijn wij wereldleider in bedrijfsproces- en documentbeheer, waardoor mensen efficiënter kunnen werken en zich toeleggen op hun kernactiviteiten. Xerox heeft zijn hoofdzetel in Norwalk (Connecticut, Verenigde Staten) en stelt meer dan 140.000 personen te werk in 160 landen, die bedrijfsdiensten, afdrukuitrusting en software leveren aan commerciële en overheidsorganisaties. Voor meer informatie, zie www.xerox.com.

Xerox Europe heeft productie- en logistieke vestigingen in Ierland, het VK en Nederland, en een onderzoekscentrum – Xerox Research Centre Europe – in Grenoble (Frankrijk).

Contactpersonen voor de media

Pierre Collette, Xerox België-Luxemburg – Tel. 02 716 65 11

pierre.collette@xerox.com

Renato Jannone, Eurolife – Tel. 02 374 36 33 / 0495 26 12 03

renato.jannone@eurolife.be

Opmerking

Wie RSS-feeds wenst te ontvangen, kan terecht op

http://news.xerox.com/rss.

Opiniebijdragen en sectorale vooruitzichten vindt u op http://www.linkedin.com/company/xerox, http://twitter.com/xeroxcorp, http://realbusinessatxerox.blogs.xerox.com, http://www.facebook.com/XeroxCorp, http://www.youtube.com/XeroxCorp.

XEROX®, XEROX en Design®, en ConnectKey™ zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen.