Zaventem, 27 december 2013 – Xerox heeft een overeenkomst bekendgemaakt voor de overname van het in Duitsland gevestigde Invoco Holding GmbH, waarmee het zijn Europese klantenzorgdiensten verder zou uitbreiden. De transactie zal naar verwachting worden afgerond na voltooiing van de gebruikelijke overnamevoorwaarden.

Invoco zal het wereldwijde klantenbestand van Xerox directe toegang geven tot de Duitstalige customer care services die aan de spits staan van de industrie, en tegelijk de bestaande klanten van Invoco laten profiteren van Xerox’s brede capaciteiten op het vlak van business process outsourcing (BPO), waaronder een klantenzorgservice die 175 faciliteiten omvat en klanten bedient in meer dan 30 talen.

"Invoco past naadloos bij onze huidige operaties nu we onze BPO-activiteiten in Duitsland uitbreiden en onze Europese klantenzorgstrategie uitvoeren", zegt Simon Verzijl, group president van de commerciële business process outsourcing van Xerox in Europa. "Ons doel is om samen dienstenleveringscapaciteiten in Europa te verruimen naar nieuwe en bestaande lokale markten en multinationale klanten."

Het akkoord met Invoco volgt op gelijkaardige overnames van klantenzorgbedrijven door Xerox op de Europese markt, waaronder Unamic (Benelux) in 2011 en WDS (V.K.) en XL World (Italië) in 2012. De toevoeging van de Duitstalige servicecapaciteiten van Invoco voegt een nieuwe taal toe aan de Xerox-klantenzorg die nu faciliteiten omvat in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Nederland, België, Turkije, Tsjechië, Roemenië, Italië en Albanië.

Het managementteam van Invoco blijft ongewijzigd onder leiding van Rainer Diekmann, Invoco’s chief executive officer. Na de overname zal de onderneming haar klanten tegemoettreden als ‘Invoco, A Xerox Company’.

"Deze transactie verruimt de capaciteiten van Xerox in Duitsland via Invoco en geeft ons de mogelijkheid onze diensten uit te breiden naar landen waar het Duits een belangrijke taal is, zoals Zwitserland en Oostenrijk", zegt Rainer die Invoco in 2007 mee oprichtte.

Invoco heeft zijn hoofdkantoor in Hamburg en telt 1.800 medewerkers die gespecialiseerd zijn in de kabelsector. Xerox voegt hiermee een nieuwe sector toe aan de reeks sectoren waarin het nu al marktleider is in klantenzorg, zoals telecom, transport, technologie, retail en reizen.

-XXX-

Over Xerox Europe

Sinds de uitvinding van de xerografie 75 jaar geleden helpt Xerox ondernemingen om de uitvoering van hun werk te vereenvoudigen. Vandaag zijn wij wereldleider in bedrijfsproces- en documentbeheer, waardoor mensen efficiënter kunnen werken en zich toeleggen op hun kernactiviteiten. Xerox heeft zijn hoofdzetel in Norwalk (Connecticut, Verenigde Staten) en stelt meer dan 140.000 personen te werk in 160 landen, die bedrijfsdiensten, afdrukuitrusting en software leveren aan commerciële en overheidsorganisaties. Voor meer informatie, zie www.xerox.com.

Xerox Europe heeft productie- en logistieke vestigingen in Ierland, het VK en Nederland, en een onderzoekscentrum – Xerox Research Centre Europe – in Grenoble (Frankrijk).

Contactpersonen voor de media

Pierre Collette, Xerox België-Luxemburg – Tel. 02 716 65 11

pierre.collette@xerox.com

Renato Jannone, Eurolife – Tel. 02 374 36 33 / 0495 26 12 03

renato.jannone@eurolife.be

Opmerking

Wie RSS-feeds wenst te ontvangen, kan terecht op

http://news.xerox.com/rss.

Opiniebijdragen en sectorale vooruitzichten vindt u op http://www.linkedin.com/company/xerox, http://twitter.com/xeroxcorp, http://realbusinessatxerox.blogs.xerox.com, http://www.facebook.com/XeroxCorp, http://www.youtube.com/XeroxCorp.

XEROX®, XEROX en Design®, en ConnectKey™ zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen.