Zaventem, 27 januari 2014 – Xerox heeft de Belg Jo Van Onsem benoemd tot president van de Xerox International Transportation and Government Group (ITG), onderdeel van de services-tak van het concern en actief op het gebied van declaratieverwerking, toltransacties, parkeertechnologieën en fleetmanagement. Hij zal in deze functie richting geven aan de strategie en dagelijkse bedrijfsvoering van Xerox ITG.

Van Onsem was eerder werkzaam bij de Xerox Technology Group, waar hij zijn carrière in 1987 begon als verkoper in België. Hij vervulde daarna diverse functies, waaronder sales, marketing, operationeel management en algemeen directeur. Van Onsem was sinds januari 2011 algemeen directeur en president van Xerox Duitsland. Daarvoor was hij algemeen directeur van de Benelux-regio, nadat hij een tijd algemeen directeur was van Xerox Nederland. In 2005 was Van Onsem algemeen directeur van Global Document Outsourcing (voorheen Xerox Global Services). Hij is momenteel ook bestuurder van de Amerikaanse Kamer van Koophandel in Duitsland en blijft voorzitter van de raad van Bestuur van Xerox Duitsland.

Van Onsem rapporteert aan David Amoriell, vice president en COO Transportation and Goverment bij Xerox Services. Amoriell: “Jo beschikt over een geweldige leiderschapsstijl, expertise en internationale ervaring. Doordat hij al vele jaren bij ons werkt, weet Jo precies waar het Xerox-merk voor staat. Hierdoor draagt hij niet alleen bij aan de groei van de ITG business, maar ook aan het helpen van Xerox-klanten wereldwijd.”

-XXX-

Over Xerox Europe
Sinds de uitvinding van de xerografie 75 jaar geleden helpt Xerox ondernemingen om de uitvoering van hun werk te vereenvoudigen. Vandaag zijn wij wereldleider in bedrijfsproces- en documentbeheer, waardoor mensen efficiënter kunnen werken en zich toeleggen op hun kernactiviteiten. Xerox heeft zijn hoofdzetel in Norwalk (Connecticut, Verenigde Staten) en stelt meer dan 140.000 personen te werk in 160 landen, die bedrijfsdiensten, afdrukuitrusting en software leveren aan commerciële en overheidsorganisaties. Voor meer informatie, zie www.xerox.com.

Xerox Europe heeft productie- en logistieke vestigingen in Ierland, het VK en Nederland, en een onderzoekscentrum – Xerox Research Centre Europe – in Grenoble (Frankrijk).

Contactpersonen voor de media

Pierre Collette, Xerox België-Luxemburg – Tel. 02 716 65 11
pierre.collette@xerox.com

Renato Jannone, Eurolife – Tel. 02 374 36 33 / 0495 26 12 03
renato.jannone@eurolife.be

Opmerking
Wie RSS-feeds wenst te ontvangen, kan terecht op

http://news.xerox.com/rss.

Opiniebijdragen en sectorale vooruitzichten vindt u op http://www.linkedin.com/company/xerox, http://twitter.com/xeroxcorp, http://realbusinessatxerox.blogs.xerox.com, http://www.facebook.com/XeroxCorp, http://www.youtube.com/XeroxCorp.

XEROX®, XEROX en Design®, en ConnectKey™ zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen.