Euroburotic, concessiehouder van Xerox voor heel Wallonië, heeft het contract binnengehaald en bovendien 57 multifunctionele systemen met vaste inkt geïnstalleerd.

Zaventem, 4 februari 2014 — Dit nieuwe contract is een mooi compliment voor de kwaliteit van het aanbod beheerde afdrukdiensten en uitrusting van Xerox, en voor de ervaring en het professionalisme van Euroburotic.

Door dit soort diensten aan te bieden helpt Euroburotic ondernemingen en instellingen om de totale kostprijs van hun bestaande afdrukomgeving te evalueren die soms tot 3% van hun omzet kan bedragen, om hun afdruknetwerken te optimaliseren voor de best mogelijke prestaties, en om hun afdrukinfrastructuur te beheren – welke ook de aanwezige merken (Xerox of andere) en types apparatuur zijn. Niets dan voordeel dus voor de klanten die op het einde van de rit hun kosten voor afdrukken, kopiëren, scannen en faxen tot 30% zien verlagen en profiteren van een verhoogde productiviteit in een multiplatformomgeving. Tevens hebben ze minder hulp nodig van de interne IT-support die zich opnieuw kan toeleggen op meer strategische taken.

In het kader van dit contract voor beheerde afdrukdiensten heeft Euroburotic ook alle uitrusting (107 machines in totaal) vervangen door 57 multifunctionele ColorQube-systemen, omdat het bestaande park niet meer voldeed aan de behoeften van het Hôpital Psychiatrique du Beau Vallon. Deze nieuwe kantoorsystemen zijn geïnstalleerd op strategische plaatsen die werden vastgesteld na een voorafgaande studie rekening houdend met de lokalisatie en documentaire behoeften van de verschillende gebruikers.

Een ander aandachtspunt is voortdurende optimalisering zoals blijkt uit het feit dat een analist van Euroburotic regelmatig statistieken op afstand maakt van het gebruik van de in netwerk geschakelde uitrusting op de drie sites van het ziekenhuis, en dit dankzij een badgesysteem dat op de toestellen geïnstalleerd is. Dit systeem verzamelt ook gegevens over het niveau van de verbruiksproducten om ze tijdig te vervangen en over de goede werking van de uitrusting om zo nodig preventieve interventies ter plaatse uit te voeren. 

De hernieuwing van deze verbruiksgoederen (behalve papier) en het onderhoud ter plaatse worden gefactureerd per geproduceerde pagina in het kader van een e-click-contract. Euroburotic heeft echter gekozen voor een originele tariefformule bij de klant. De Xerox-concessiehouder heeft drie meters geplaatst op elk toestel die respectievelijk het aantal jobs tellen met licht, middelmatig en sterk gebruik van kleur. Op basis daarvan wordt een facturatie opgemaakt met drie verschillende eenheidsprijzen.

Die berekeningsmethode leidt tot een aanzienlijke verlaging van de kosten voor kleurenafdrukken van kmo's en departementen van grotere bedrijven, en breekt radicaal met het traditionele tariefbeleid waarbij een kleurenpagina altijd volgens dezelfde prijs wordt gefactureerd, wat ook de hoeveelheid kleur is.

"Het Hôpital Psychiatrique du Beau Vallon was ook gevoelig voor het milieuaspect bij de keuze van de leverancier", onderstreept David Zimmermann, directeur-generaal van Euroburotic. De blokken vaste inkt die gebruikt worden in de multifunctionele Xerox ColorQube-systemen zijn namelijk niet verpakt in cartridges. Hierdoor is er 95% minder afvalmateriaal en kan de weerslag van de fabricage- en transportoperaties op het milieu aanzienlijk worden verminderd. Een studie heeft ook aangetoond dat de Xerox ColorQubes 30% minder energie gebruiken tijdens hun levenscyclus en een koolstofafdruk hebben die tot 30% lager is dan vergelijkbare kantoorlaserprinters.

Pierre Collette, marketing & communications manager van Xerox België-Luxemburg, is tevreden over de aanpak van Euroburotic : "De kantooroplossingen van Xerox staan borg voor lange levensduur, productiviteit, besparingen, veiligheid en andere factoren die het verschil maken voor de bedrijven. Door deze oplossingen in Wallonië te commercialiseren stelt Euroburotic hen in staat om tools te kiezen die efficiëntere Z/W- en kleurdocumenten produceren met een groter investeringsrendement, al dan niet in het kader van een contract voor beheerde diensten."

-XXX-

Over Xerox Europe

Sinds de uitvinding van de xerografie 75 jaar geleden helpt Xerox ondernemingen om de uitvoering van hun werk te vereenvoudigen. Vandaag zijn wij wereldleider in bedrijfsproces- en documentbeheer, waardoor mensen efficiënter kunnen werken en zich toeleggen op hun kernactiviteiten. Xerox heeft zijn hoofdzetel in Norwalk (Connecticut, Verenigde Staten) en stelt meer dan 140.000 personen te werk in 160 landen, die bedrijfsdiensten, afdrukuitrusting en software leveren aan commerciële en overheidsorganisaties. Voor meer informatie, zie www.xerox.com.

Xerox Europe heeft productie- en logistieke vestigingen in Ierland, het VK en Nederland, en een onderzoekscentrum – Xerox Research Centre Europe – in Grenoble (Frankrijk).

Contactpersonen voor de media

Pierre Collette, Xerox België-Luxemburg – Tel. 02 716 65 11

pierre.collette@xerox.com

Renato Jannone, Eurolife – Tel. 02 374 36 33 / 0495 26 12 03

renato.jannone@eurolife.be

Opmerking

Wie RSS-feeds wenst te ontvangen, kan terecht op

http://news.xerox.com/rss.

Opiniebijdragen en sectorale vooruitzichten vindt u op http://www.linkedin.com/company/xerox, http://twitter.com/xeroxcorp, http://realbusinessatxerox.blogs.xerox.com, http://www.facebook.com/XeroxCorp, http://www.youtube.com/XeroxCorp.

XEROX®, XEROX en Design®, en ConnectKey™ zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen.