De applicatie Safe Courier maakt het mogelijk gevoelige financiële documenten te delen van op een smartphone, in een oogwenk en alle veiligheid.

Zaventem, 30 april 2014Xerox heeft een nieuwe technologie ontwikkeld die particulieren in staat stelt hun smartphone te gebruiken om hun bank financiële documenten over te maken die gevoelige persoonlijke informatie bevatten (leningaanvragen, formulieren voor kredietkaarten, enz.), en dat op eenvoudige en beveiligde manier.

Voortaan kan iedereen die over een compatibele mobiele telefoon met internettoegang beschikt, een foto maken van een document en die op beveiligde wijze doorsturen naar de gewenste geadresseerde. De applicatie Safe Courier, die compatibel is met de nieuwste iPhones, iPads en Android-smartphones, stelt de gebruikers in staat om administratieve documenten in real time te verzenden in slechts enkele seconden.

"We hebben allemaal al wel eens onze smartphone gebruikt om snel een foto te nemen van aantekeningen op een bord tijdens een vergadering of de 18/20 in wiskunde van onze zoon of dochter om er een spoor van te bewaren en te delen met anderen", zegt Raja Bala, Principal Imaging Scientist bij het Xerox Research Center Webster, die aan de basis ligt van deze technologie. "Dankzij Safe Courier is het voortaan even eenvoudig om een leningaanvraag te versturen met een smartphone als om een foto online te zetten."

Naast de mobiele applicaties voor het overmaken van cheques op afstand die de banken zeer vaak aanbieden, maakt Safe Courier het ook mogelijk om een grote diversiteit aan formulieren te scannen en te verwerken, zoals leningaanvragen, overschrijvingen, aanslagbiljetten en vragen voor het openen van een bankrekening.

De vernieuwende beeldvormingstechnologie die Xerox ontwikkeld heeft, maakt het mogelijk om zeer scherpe foto's te nemen van documenten met meerdere pagina's, zonder ook maar op een knop te moeten drukken. Het volstaat zich voor het document te plaatsen en de smartphone stevig vast te houden die vervolgens automatisch afgaat om de foto te nemen. De pagina's worden daarna opnieuw gedimensioneerd, schoongemaakt en samengevoegd tot één gebruiksklaar document dat gelijktijdig naar de geadresseerde wordt gestuurd via een gepatenteerd systeem voor beveiligde en geïntegreerde overdracht. De gebruiker kan talrijke verzendingsopties selecteren om bijvoorbeeld een ontvangstbewijs te ontvangen en de vordering van de verzending op elk ogenblik te consulteren. Een gebruiksvriendelijke interface gidst de gebruiker bovendien tijdens het hele proces.

Ontworpen om banken, makelaars en andere financiële instellingen te helpen om sommige administratieve procedures voor hun klanten te vereenvoudigen (een rekening openen, een woonkrediet aanvragen, bijwerken van gevoelige bankgegevens), integreert Safe Courier zich perfect in de bestaande workflows. Zo maakt de applicatie het mogelijk om de procedures voor de aanvraag van een woonkrediet te versnellen. In om het even welke fase van het proces kunnen de bankinstellingen immers bijkomende documenten aan hun klanten vragen, via een eenvoudige mail of sms die een link bevat. Door op deze link te klikken krijgen de klanten de details van hun aanvraag te zien en hoeven ze nog slechts een foto te nemen van het gewenste document om dit te versturen.

Safe Courier is voorzien van veiligheidsfuncties die de vertrouwelijkheid van de gegevens garanderen en verzendt de documenten systematisch via beveiligde transmissiekanalen. De applicatie kan ook worden geconfigureerd om de bestanden van de mobiele telefoon te verwijderen nadat ze verzonden zijn.

"Ondanks de sterke toename van mobiele bancaire oplossingen blijven de meeste klanten hun gevoelige documenten naar hun bankinstellingen sturen per fax, e-mail of aangetekende brief", zegt Mark Johnston, Chief Innovation Officer, Financial Services Group, Xerox. "Safe Courier biedt een beveiligd alternatief en steunt hierbij op de praktische kant van de smartphone."

Dit systeem kan worden geïmplementeerd zoals het is of worden gepersonaliseerd met een grafische kaart. Het integreert zich gemakkelijk in de verschillende workflowbeheertools die door de financiële instellingen worden gebruikt, waardoor ze hun klanten een nieuwe beveiligde mobiele dienst kunnen aanbieden. De verzending van documenten via Safe Courier is overigens ook perfect bruikbaar voor andere sectoren zoals onderwijs, justitie, gezondheidszorg, verzekeringen en openbare besturen.

De applicatie Safe Courier is nu reeds verkrijgbaar. Voor meer informatie, klik op www.xerox.com/businessservices.

-XXX-

Over Xerox Europe

Sinds de uitvinding van de xerografie 75 jaar geleden helpt Xerox ondernemingen om de uitvoering van hun werk te vereenvoudigen. Vandaag zijn wij wereldleider in bedrijfsproces- en documentbeheer, waardoor mensen efficiënter kunnen werken en zich toeleggen op hun kernactiviteiten. Xerox heeft zijn hoofdzetel in Norwalk (Connecticut, Verenigde Staten) en stelt meer dan 140.000 personen te werk in 180 landen, die bedrijfsdiensten, afdrukuitrusting en software leveren aan commerciële en overheidsorganisaties. Voor meer informatie, zie www.xerox.com.

Xerox Europe heeft productie- en logistieke vestigingen in Ierland, het VK en Nederland, en een onderzoekscentrum – Xerox Research Centre Europe – in Grenoble (Frankrijk).

Contactpersonen voor de media

Pierre Collette, Xerox België-Luxemburg – Tel. 02 716 65 11

pierre.collette@xerox.com

Renato Jannone, Eurolife – Tel. 02 374 36 33 / 0495 26 12 03

renato.jannone@eurolife.be

Opmerking

Wie RSS-feeds wenst te ontvangen, kan terecht op

http://news.xerox.com/rss.

Opiniebijdragen en sectorale vooruitzichten vindt u op http://www.linkedin.com/company/xerox, http://twitter.com/xeroxcorp, http://realbusinessatxerox.blogs.xerox.com, http://www.facebook.com/XeroxCorp, http://www.youtube.com/XeroxCorp.

XEROX®, XEROX en Design®, en ConnectKey™ zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde St
aten en/of andere landen.